Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Gayrimenkulde Vergi Kaçaklarını Önlemeye Yönelik Düzenleme Hayata Geçiriliyor

Gayrimenkulde Vergi Kaçaklarını Önlemeye Yönelik Düzenleme Hayata Geçiriliyor

Gayrimenkul sahiplerini etkileyen vergi düzenlemesi geliyor. Yeni taslağa göre emlak vergileri ve tapu harçları bölgesel rayiç bedele göre tahsil edilecek. Devlet, bu düzenleme ile gayrimenkullerden daha fazla gelir elde etmeyi amaçlıyor.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Gayrimenkulde Vergi Kaçaklarını Önlemeye Yönelik Düzenleme Hayata Geçiriliyor

Milyonlarca Gayrimenkul Sahibini Etkileyen Yeni Vergi Düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulan taslakla birlikte milyonlarca gayrimenkul sahibini ilgilendiren önemli bir vergi düzenlemesi gündeme geldi.

Yeni Düzenleme ile Gayrimenkul Vergilendirmesi Değişiyor

Yeni düzenleme, emlak vergileri ve tapu harçlarının artık gayrimenkullerin emlak vergisine esas değeri olan belediye rayici yerine bölgesel rayiç bedeli üzerinden tahsil edilmesini öngörüyor, bu da devletin gayrimenkul alım-satımlarından daha yüksek gelir elde etmesini sağlayacak.

Taslakta Neler Var?

Hükümet, gayrimenkul ve arsaların gerçek değeri üzerinden alım-satımının yapılması ve vergi kaybının önlenmesi amacıyla önemli bir çalışma başlatırken, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulması beklenen taslak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu ve 100'ün üzerinde maddeden oluştuğu belirtildi.

Yeni düzenlemeye göre, gayrimenkul veya arsanın satın alındıktan herhangi bir süre sonra satılması durumunda sağlanan kazançlar gelir vergisine tabi olacak, bu da şehirleşmenin yarattığı arsa ve imar rantının vergilendirilmesini sağlayacak.

En önemli maddelerden biri ise bölgesel rayiç bedel uygulamasını içeriyor; tapuda gerçek satış bedeline geçilerek taşınmaz satışlarından elde edilen gelirlerin gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi için yeni bir sistem devreye sokulacak.

Harçlar ve emlak vergileri bölgesel rayiç bedel üzerinden belirlenecek, bu da milyonlarca taşınmazın vergi yükünün artmasına neden olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Haziran ayına özel kampanya! 8 bin 500 TL hediye edilecek!

Haziran ayına özel kampanya! 8 bin 500 TL hediye edilecek!