Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, siber güvenliğin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline geldiği belirtildi. Türkiye’nin bugüne kadar çeşitli dönemler için siber güvenlik stratejileri geliştirdiği ve 2024-2028 dönemi için yeni bir strateji planı hazırlandığı açıklandı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) Çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin günümüzde haberleşme, ulaşım, enerji, bankacılık, finans ve sağlık gibi tüm sektörlerde oynadığı önemli rol vurgulanarak, siber güvenliğin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası haline geldiği belirtildi.

Türkiye'nin jeopolitik konumu ve ekonomik yapısının yanı sıra, son yıllarda teknoloji alanında gerçekleştirdiği hamlelerle siber tehdit aktörlerinin dikkatini çektiği belirtilen genelgede, "Türkiye, ulusal siber güvenliğin sağlanması için erken dönemde aldığı tedbirler ve oluşturduğu organizasyonlarla bu alanda öne çıkan ülkelerden biri olmuştur" ifadesi yer aldı.

Genelgede, Türkiye’nin bugüne kadar siber güvenlik alanında 2013-2014, 2016-2019 ve 2020-2023 dönemlerini kapsayan strateji ve eylem planları hazırladığı, bu planların ilgili paydaşlarla yürütüldüğü hatırlatıldı.

Önümüzdeki dönemin hedef, strateji ve eylemlerini belirlemek amacıyla hazırlanan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği içinde hazırlanmıştır. Tüm kurum ve kuruluşların belirlenen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Roblox Erişim Engeli: Oyun Ne Zaman Açılacak?

Roblox Erişim Engeli: Oyun Ne Zaman Açılacak?