Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Roblox Erişim Engeli: Oyun Ne Zaman Açılacak?

Roblox Erişim Engeli: Oyun Ne Zaman Açılacak?

Roblox’un erişim engeli hakkında henüz açılma tarihiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilecek ve resmi açıklamalar olduğunda haberlerde yer alacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Roblox Erişim Engeli: Oyun Ne Zaman Açılacak?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Ağustos ayında Roblox oyun sitesine erişim engeli getirdi ve oyuna girişler durduruldu. Bu gelişmenin ardından kullanıcılar, "Roblox açılacak mı?" sorusuna odaklandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TGRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Roblox oyunu ile ilgili bize bir temas oldu. BTK olarak yetkimizi kullandık. Çocuklarımız için endişelendim, 4 saat içinde yasağı uyguladık. Veliler bize 'Allah razı olsun, biz engelleyemedik, siz engellediniz' dediler." ifadelerini kullandı. Şu an için Roblox'un ne zaman açılacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı.

Roblox Neden Kapatıldı?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu, çocukların istismarına neden olabilecek içeriklerin bulunduğu tespiti üzerine, www.roblox.com/tr internet sitesine ve uygulama marketlerindeki linklerine erişimin engellenmesini talep etti. Adana 6. Sulh Ceza Hakimliği, dilekçe ve araştırma tutanaklarını inceleyerek, "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun" gereğince erişim engeli kararı verdi.

Roblox Nedir?

Roblox, Roblox Corporation tarafından geliştirilen bir çevrimiçi oyun platformu ve oyun oluşturma sistemidir. Kullanıcıların oyun programlamasına ve diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan oyunları oynamasına olanak tanır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TOKİ İhalelerinde Tartışmalı Kararlar: Milyarlarca Liralık Projeler İktidara Yakın Şirketlere Verildi

TOKİ İhalelerinde Tartışmalı Kararlar: Milyarlarca Liralık Projeler İktidara Yakın Şirketlere Verildi