Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Yozgat'ta Hükümlülerin Ürettiği El Sanatları ve Ürünler Fuarda Görücüye Çıktı

Yozgat'ta Hükümlülerin Ürettiği El Sanatları ve Ürünler Fuarda Görücüye Çıktı

Yozgat'ta düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nda, 30 farklı ilden gelen ceza infaz kurumu hükümlüleri tarafından üretilen yüzlerce ürün sergilendi. Fuarda, hükümlülerin topluma yeniden kazandırılmasına yönelik çalışmalar vurgulandı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Yozgat'ta Hükümlülerin Ürettiği El Sanatları ve Ürünler Fuarda Görücüye Çıktı

Yozgat’ta Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, geniş katılımla açıldı. Türkiye’nin 30 farklı ilinden 52 ceza infaz kurumunda bulunan hükümlü ve tutukluların el emeğiyle ürettikleri gıda, tekstil, mobilya ve hediyelik eşya gibi yüzlerce çeşit ürün, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenip satışa sunuldu.

Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Fuara, Yozgat Vali Vekili Adnan Kayık, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, hükümlü ve tutukluların meslek edinmesi ve yeniden topluma kazandırılmasının önemine vurgu yaparak, “Bu fuar, her bir ürünle bir mahkumun emeğini ve dönüşümünü simgeliyor. Hükümlülerin yeniden suça bulaşmaması için önemli bir misyon üstleniyoruz,” dedi.

İşyurtları Daire Başkanı Hüsnü Gezginci ise işyurtlarının amacının hükümlü ve tutukluları ceza infazı sonrası topluma kazandırmak olduğunu belirterek, "İşyurtları, hükümlülerin meslek edinmelerini sağlayarak topluma yeniden entegre olmalarına yardımcı oluyor. Yılda ortalama 60 bin hükümlü ve tutuklu, işbaşı mesleki eğitimlere katılıyor," ifadelerini kullandı.

Fuarda sergilenen ürünler 21 Ağustos Çarşamba gününe kadar ziyaretçilere açık olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memişoğlu: "Sağlıkta Sadece Hizmet Değil, Bilgi ve Teknoloji Üretiminde de İddialıyız"

Memişoğlu: "Sağlıkta Sadece Hizmet Değil, Bilgi ve Teknoloji Üretiminde de İddialıyız"