Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Yol Güvenlik Ürünlerinde Kalite Sorunu: Denetim Eksikliği ve Bilinçsiz Tüketim Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Yol Güvenlik Ürünlerinde Kalite Sorunu: Denetim Eksikliği ve Bilinçsiz Tüketim Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Addent Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Subaşı, Türkiye’deki yol güvenlik ürünlerinin kalitesizliği ve denetimsizlik nedeniyle yaşanan kazalara dikkat çekerek, daha sıkı denetim ve tüketici bilinci çağrısında bulundu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Yol Güvenlik Ürünlerinde Kalite Sorunu: Denetim Eksikliği ve Bilinçsiz Tüketim Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Addent Otomotiv’in Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Subaşı, son dönemde park halindeki araçlara arkadan çarpma sonucu artan ölümlü kazalara dikkat çekerek, Türkiye’de yol güvenlik ürünlerine yeterince önem verilmediğini belirtti. Subaşı, denetim eksiklikleri nedeniyle piyasadaki ürünlerin güvenilir olmadığını vurgulayarak, "Hayati öneme sahip yol güvenlik ürünleri için vatandaşlarımızın bilinçlenmesi gerekiyor. Kalitesiz ürünlerin oluşturabileceği riskler hakkında uyarılmalı ve denetimler artırılmalı," dedi.

Avrupa’da yol güvenlik ürünleri için sıkı regülasyonlar olduğunu ve ürünlerin düzenli olarak denetlendiğini belirten Subaşı, Türkiye’de ise bu konudaki yönetmeliklerin güncellenmediğini ifade etti. “Türkiye’de araç muayenelerinde yol güvenlik setleri eksik olduğu halde araçlar muayeneden geçiyor. Bu durum, vatandaşların yol güvenliğinin öneminden uzaklaşmasına neden oluyor,” diyen Subaşı, bu konunun halkı bilinçlendirmeyi bir görev olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Subaşı, reflektörlerin kazalarda hayati önem taşıdığını, ancak Türkiye’de belgeli ürünlerin yerine belgesiz ve kalitesiz ürünlerin yaygın olarak kullanıldığını belirtti. “Tüketiciler, belgesiz, faturasız, hafif ve ayakta duramayan, ışığı yansıtmayan reflektörleri almamalılar. Ürün alırken mutlaka kalite standardını gösteren belge numarasına bakılmalı ve firmanın aktif olup olmadığı kontrol edilmelidir,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan KHK ile İhraç Edilen Kamu Emekçileri İçin Geri Dönüş Çağrısı

KESK İzmir Şubeler Platformu’ndan KHK ile İhraç Edilen Kamu Emekçileri İçin Geri Dönüş Çağrısı