Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Uzman Profesör Görür, Endişe Verici Bir Bölge Tespit Etti!

Uzman Profesör Görür, Endişe Verici Bir Bölge Tespit Etti!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'nin deprem riskine vurgu yaparak özellikle Tunceli'nin kritik bir bölge olduğunu belirtti. Deprem periyodunun dolmasıyla bu bölgenin tehlikede olduğunu söyledi. Ayrıca Marmara bölgesi ve İstanbul için de uyarılarda bulundu.
yazar
Haber Merkezi
Uzman Profesör Görür, Endişe Verici Bir Bölge Tespit Etti!

Prof.Dr.Naci Görür: Türkiye'nin Deprem Riskine Dikkat Çekiyor

Yer bilimci Prof.Dr.Naci Görür, Türkiye'nin deprem riskine vurgu yaparak, özellikle Tunceli bölgesinin kritik bir konumda olduğunu vurguladı.

Deprem Uyarıları Devam Ediyor

Prof.Dr.Görür, deprem periyodunun dolmakta olduğunu ve bu bölgede ciddi bir tehlikenin söz konusu olduğunu dile getirdi. Ayrıca, Marmara bölgesine de önemli uyarılarda bulunarak, İstanbul için de dikkat çekti.

Prof.Dr.Görür'ün Açıklamaları ve Uyarıları

Türkiye'nin deprem riskiyle ilgili yorumlarda bulunan Görür, endişe duyduğu bölgenin Tunceli olduğunu belirterek, "Artık tehlikeli bir durumda, deprem riski yüksek" uyarısını yaptı. Kahramanmaraş depremleri konusunda defalarca uyarıda bulunduğunu ancak pek kimseyi ikna edemediğini belirten Görür, şu ifadeleri kullandı: "Elazığ depreminin ardından 'Kahramanmaraş, Malatya, Hatay'da deprem olabilir' dedik. Stres transferiyle bu bölgeler tehlikeye girdi. Uyarılarımıza rağmen dikkate alınmadı."

Yeniden uyarılarda bulunan Görür, "Marmara ve İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlık yapın" çağrısında bulunarak, geçmişte yaşanan acı deneyimleri hatırlattı. Tunceli, Erzincan ve Bingöl-Karlıova arasını endişeyle izlediğini belirten Görür, "Deprem riski yüksek, önlem alınması gerekiyor" dedi.

Görür, "Marmara depremi mi, yoksa Tunceli'deki beklenen deprem mi daha yakın?" sorusuna net bir yanıt veremese de, her iki bölgenin de stratejik önem taşıdığını ve depreme karşı dirençli hale getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
"10 Mayıs'ta Farklı Sendikaların Katılacağı Geniş Kapsamlı İş Bırakma Eylemi"

"10 Mayıs'ta Farklı Sendikaların Katılacağı Geniş Kapsamlı İş Bırakma Eylemi"