Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Türkiye'de Vize Başvuruları Artarken, Schengen Reddinde Yükseliş Gözlendi

Türkiye'de Vize Başvuruları Artarken, Schengen Reddinde Yükseliş Gözlendi

Türkiye'den yapılan vize başvurularında 2024'ün ilk yarısında %15-20 artış yaşandı. Ancak, Schengen vizesi reddi oranı %21,7'ye yükseldi. Türk vatandaşları, Schengen vizesi başvuruları için 2023'te 85 milyon euro ödedi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Türkiye'de Vize Başvuruları Artarken, Schengen Reddinde Yükseliş Gözlendi

Başta Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olmak üzere Türk vatandaşlarına yönelik artan vize reddine rağmen, yurt dışı vize başvurularındaki artış dikkat çekiyor. Vize başvuruları ve konsolosluk hizmetleri konusunda dünya genelinde faaliyet gösteren VFS Global’in Türkiye, Azerbaycan Bölge Başkan Yardımcısı Sertan Aslantürk, Türkiye’de 2024’ün ilk yarısında vize başvurularında %15-20 oranında artış yaşandığını açıkladı. Schengen bölgesine olan vize taleplerinde de artış gözlemlendi.

Aslantürk, uluslararası seyahat talebinin son iki yılda hızla arttığını belirterek, başvuruların erken planlanmasını ve seyahatten en az 180 gün önce yapılmasını önerdi. VFS Global, Türkiye’nin 9 şehrinde 25 ülke için vize başvuru hizmetleri sunuyor ve İngiltere için Adana’da yeni bir başvuru merkezi açmayı planlıyor.

İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) hazırladığı rapora göre, Türkiye 2023'te 1 milyon 55 bin 885 başvuru ile Schengen vizesi başvurularında Çin’in ardından 2. sırada yer aldı. Ancak, Schengen vizesi red oranı %21,7’ye yükseldi. Türk vatandaşları, Schengen vizesi başvuruları için 2023'te yaklaşık 85 milyon euro ödedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Arjantin'de Kargo Gemisinde Mpox Şüphesi: Gemi Karantinaya Alındı

Arjantin'de Kargo Gemisinde Mpox Şüphesi: Gemi Karantinaya Alındı