Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber TÜRK-İŞ Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Düzenledi

TÜRK-İŞ Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Düzenledi

Zonguldak'ta TÜRK-İŞ ve bağlı sendikalar, geçim sıkıntısına dikkat çekmek için "Zordayız, geçinemiyoruz" sloganıyla miting düzenledi. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, adil bir vergi sistemi çağrısında bulundu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
TÜRK-İŞ Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Düzenledi

Zonguldak Madenci Anıtı’nda TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar bir araya gelerek "Zordayız, geçinemiyoruz" sloganıyla bir miting düzenledi. Mitinge TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, bazı belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri katılım gösterdi.

Yer Tartışması ve Olaylar

Mitingin başlamasından önce alanda madenciler ile bir fabrikanın işçileri arasında yer tartışması yaşandı. Kısa süreli arbede sendika yetkililerinin müdahalesiyle sona erdi. Ergün Atalay’ın konuşmaya başladığı esnada ise alkollü olduğu belirtilen bir vatandaş polis barikatını aşarak alandan çıkmak istedi. Polisler ve işçilerin uyarılarına rağmen çevresindekilerle tartışan kişi, işçilerin müdahalesiyle barikattan atılarak polis ekiplerine teslim edildi. Polis ekipleri alkollü vatandaşı gözaltına alarak bölgeden uzaklaştırdı.

Ergün Atalay: "Zordayız, Geçinemiyoruz"

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, konuşmasında işçi ve emekçilerin yaşadığı geçim sıkıntılarına dikkat çekerek, “Bu ülkede memur çok almıyor, işçi az alıyor, işçi yok alıyor. Emekli hiç almıyor. Asgari ücretli aldığı ücretle bir hafta geçinemiyor. Ülkede 1 yıldır bir kriz yaşıyoruz. 12 ay çalışıyoruz, 10 buçuk ay maaş alıyoruz. Bu adil değil. Bu sürdürülebilir vergi sistemi değil. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum, bu vergi meselesini bir an evvel gözden geçirin. Dayanma gücümüz kalmadı. Zordayız, geçinemiyoruz.” dedi.

"Çok Alandan Çok, Az Alandan Az Vergi Alınsın"

Atalay, adil bir vergi sistemi gerektiğini vurgulayarak, “Asgari ücret öyle bir noktaya geldi ki, kabul etmemiz mümkün değil. Çok alandan çok, az alandan az vergi almak lazım. Ülkedeki herkes bir aylık kazançlarını devlete versin, biz de zaten yarı aç yarı tok yaşıyoruz, bize de bir ay maaş vermesinler. Madem ülke düzelecekse hadi bakalım, çok alandan çok, az alandan az haydi” ifadelerini kullandı.

"Ekmeğimize Niye Kan Doğruyorsunuz?"

İşten çıkarmalar ve çalışanlara asgari ücret dahi verilmemesini eleştiren Atalay, “Belediyelerde ya çöp topluyoruz ya şoförüz ya çaycıyız, bizden ne istiyorsunuz siz? 3 kuruş para alıyoruz, ekmeğimize niye kan doğruyorsunuz? İşçilerin vebalini almamak lazım, mazlumun vebalini almamak lazım. Biz bu ülkede işçiler kol kola olacağız, her meseleyi çözmek için gayret sarf edeceğiz” dedi.

"Yaşamak İstiyoruz"

Ek bir zam talebinin aciliyetine değinen Atalay, "Biz bu ülkede bakan olmayacağız, milletvekili olmayacağız. Sandığa giderken birbirimizle konuşmadan oy verdiğimiz için sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Adaletsiz vergi sistemi, işsizlik, kayıt dışı çalışma gibi sorunlar altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz. Biz iki kelimelik bir şey istiyoruz: Yaşamak istiyoruz. Ülkeyi yönetenlerin bu sesi duymasını istiyoruz" diye konuştu.

Mitinge Türkiye’nin ilk madenci korosu da katılarak katılımcılara konser verdi. Mitingde işçilerin talepleri geniş bir yankı uyandırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'ndan Liyakat Tartışmalarına Sert Yanıt

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'ndan Liyakat Tartışmalarına Sert Yanıt