Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Topraksız Tarımla Salatalık ve Marul Üretim Süresi Kısalıyor

Topraksız Tarımla Salatalık ve Marul Üretim Süresi Kısalıyor

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde bir üretici, topraksız sulu tarım yöntemiyle marul ve salatalık yetiştirme süresini kısaltarak başarı elde etti. Hanife Kartal, marulu 70 günde değil 26 günde, salatalığı ise 60 günde değil 30 günde üretiyor. Bu yenilikçi yöntemle daha fazla verim alarak diğer kadın çiftçilere de ilham kaynağı oluyor.
yazar
Rabia Berat
Editör
Topraksız Tarımla Salatalık ve Marul Üretim Süresi Kısalıyor

Çanakkale'nin Lapseki İlçesinde Topraksız Tarım Yapan Üretici Hanife Kartal, Üretim Sürelerini Kısalttı

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 2 yıldır 1 dönüm alan üzerinde topraksız sulu tarımla marul ve salatalık üretimi yapan 38 yaşındaki üretici Hanife Kartal, topraklı tarımla 70 günde ürettiği marulu topraksız sulu tarımla 26 günde, 60 günde ürettiği salatalığı ise 30 günde üretiyor.

Topraksız Tarımın Yarattığı Verimlilik

Lapseki ilçesinde 10 yıldır üreticilik yapan Hanife Kartal, topraksız tarım konusunda edindiği tecrübeleri marul ve salatalık yetiştiriciliğinde kullanmaya başladı. Gelen talep üzerine topraksız sulu tarımla salatalık üretimine de geçti.

Geleceğe Yatırım Yapan Bir Kadın Girişimci

ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksekokulu'ndan Organik Tarım okuyan Hanife Kartal, bölgedeki diğer kadın çiftçilere de örnek olacak bir girişimci olarak dikkat çekiyor. Marul ve salatalık üretiminde topraksız tarımın avantajlarından faydalanan Kartal, süreç içerisinde üretim verimliliğini arttırmayı başardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarımsal Destekleme Ödemeleri Çiftçilerin Hesaplarına Aktarılacak

Tarımsal Destekleme Ödemeleri Çiftçilerin Hesaplarına Aktarılacak