Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'ndan Gıda Sektörüne Büyük Vizyon

TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'ndan Gıda Sektörüne Büyük Vizyon

TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin gıda sektörüyle global ticaretin merkezi olma yolunda adım adım ilerlediğini belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu'ndan Gıda Sektörüne Büyük Vizyon

TİM Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin gıda sektörü olarak üretim ve ticarette büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Tiryakioğlu, "Toplam üretim, yurt içi tüketim ve ihracat hacmiyle sektörümüzün yıllık ekonomik hacmi onlarca milyar dolarlık büyüklüğe denk geliyor. Bu gücü arkamıza alarak, dünyada gıda ve tarım ürünleri ticaretinin merkezi olabiliriz. Bunun için tüm koşullar hazır" dedi.

Uluslararası Ticarette Büyük Fırsatlar:

Ahmet Tiryakioğlu, Türkiye'nin net tarım ürünleri ithalatçısı olan Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarlarına yakınlığına dikkat çekerek, Avrupa Birliği ülkeleriyle Gümrük Birliği avantajına sahip olduğunu belirtti. Sosyo-kültürel olarak Türkiye'nin farklı ülkelerle ticarette güçlü bir bağ kurabileceğini ifade eden Tiryakioğlu, WorldFood Fuarı'nın bu hedeflerin gerçeğe dönüşmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Tiryakioğlu, "Bu fuarla uluslararası dev şirketlerin satın almacılarına firmalarımızın gücünü gösteriyoruz. Türkiye ile ticari ve stratejik iş birliği arayan potansiyel partnerlerimize kendimizi anlatma fırsatı buluyoruz. Bu tip organizasyonların sayısını artırarak ülkemizi dünya gıda sektörünün buluştuğu bir merkez üssü haline getireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gıda İhracatçıları Markasıyla Globalleşme:

GAİB, İİB, AKİB, OAİB, EİB ve KİB gibi altı ihracatçı birliğini bir araya getiren Tiryakioğlu, tanıtım çalışmalarını Türkiye Gıda İhracatçıları (TGİ) markasıyla yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, TGDF ve ETÜDER gibi kuruluşları bünyesinde bulunduran Türkiye Gıda Platformu ile Worldfood İstanbul Fuarı'na ev sahipliği yaptıklarını ekledi.

Bu yıl 32'ncisi düzenlenen fuarın, Türkiye Gıda İhracatçıları'nın katkılarıyla büyük bir atılım gerçekleştirdiğini vurgulayan Tiryakioğlu, fuarın 2023 yılında 65 bin ziyaretçi ve 1,117 katılımcıyla tamamlandığını ifade etti. Tiryakioğlu, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da küresel gıda ticaretinde dünyanın gözü İstanbul'da olacak. 80 ülkeden 900’den fazla satın almacıyı ağırlayacağız. Hedefimiz, WorldFood’da en az 1 milyar euro tutarında iş hacmi gerçekleştirmek" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
New York Valisi Kathy Hochul'ün Eski Yardımcısı Linda Sun "Çin Ajanı" Olmak Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

New York Valisi Kathy Hochul'ün Eski Yardımcısı Linda Sun "Çin Ajanı" Olmak Suçlamasıyla Gözaltına Alındı