Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Ticaret Bakanı Bolat’tan Çiftçilere Yönelik Açıklamalar

Ticaret Bakanı Bolat’tan Çiftçilere Yönelik Açıklamalar

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Tekirdağ’daki Gümrük Müdürlüğü Binası’nın açılışında çiftçilere yönelik destek açıklamaları yaptı. Buğday ithalatının durdurulduğunu ve sanayicilere yerli ürün alımı çağrısında bulunulduğunu belirten Bolat, çiftçilerin gelirlerini koruma ve fiyatları kontrol altında tutma amacıyla çeşitli önlemler alındığını vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Ticaret Bakanı Bolat’tan Çiftçilere Yönelik Açıklamalar

Tekirdağ’da Gümrük Müdürlüğü Binası’nın açılışında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, çiftçilere destek olmak amacıyla yapılan yeni düzenlemeleri duyurdu. Bolat, buğday ithalatının durdurulması ve ayçiçeği üretimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Bolat’ın Açıklamaları

Bakan Bolat, buğday ithalatının bu yıl durdurulduğunu belirterek, "Bu yıl buğday ithalatını dahilde işleme rejimi kapsamında durdurduk. Amacımız, içeride çiftçilerimizin beklediği fiyatların elde edilmesi ve gelirlerin düşmemesi" dedi. Ayrıca, sanayicilere yerli buğday ve ayçiçeği alımı yapmaları çağrısında bulunarak, "Sanayicilerimizi yerli üretimden alım yapmaları için zorladık. Ayçiçeğinde de yerli üretim alımını teşvik ediyoruz. Stoklar bittiğinde ithalat hakkı tanıyacağız" şeklinde konuştu.

Bolat, çiftçilerin gelirlerini korumak için Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon içinde olduklarını ve halkın makul fiyatlarda ürün tüketmesini sağlamak için çaba gösterdiklerini ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
DTO Başkanı Erdoğan’dan Enflasyon Muhasebesi Açıklaması

DTO Başkanı Erdoğan’dan Enflasyon Muhasebesi Açıklaması