Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın Birinci Etabı Isparta'da Sona Erdi

TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın Birinci Etabı Isparta'da Sona Erdi

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında düzenlenen "Drone Şampiyonası"nın birinci etabı Isparta'da tamamlandı. 32 dron pilotunun mücadele ettiği etkinlikte, Atakan Mercimek birinci, Nazım Tütün ikinci, Burak Mercimek üçüncü ve Doruk Cengiz dördüncü oldu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın Birinci Etabı Isparta'da Sona Erdi

TEKNOFEST'in "Drone Şampiyonası"nın birinci etabı Isparta'da büyük bir çekişmeye sahne oldu. Atatürk Stadı'nda düzenlenen organizasyonda 32 dron pilotu yarıştı. Etkinliğe Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen katıldı.

Şampiyonada Atakan Mercimek birinci olurken, Nazım Tütün ikinci, Burak Mercimek üçüncü ve Doruk Cengiz dördüncü oldu. Isparta Valisi Aydın Baruş, ödül töreninde yaptığı konuşmada, TEKNOFEST'in Isparta'da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Baruş, "32 pilot iki gündür yarışmada ter döktü. Ispartalı vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin ve çocuklarımızın yoğun ilgisi, yarışmanın amacına ulaşmasını sağladı. TEKNOFEST'in Isparta'da düzenlenmesi için emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gelecek yıllarda daha geniş çaplı yarışmaların da Isparta'da düzenlenmesi için katkı sağlamaya hazırız," dedi.

T3 Vakfı Genel Sekreteri Muhammet Saymaz ise, gençlerin iki gün boyunca büyük bir özveriyle yarıştığını belirterek, "TEKNOFEST, kaybedeni olmayan bir festivaldir. Gençler burada çeşitli problemlerle karşılaştı ve bu problemleri çözme yollarını öğrendi. Bu tür etkinlikler, gençlerimizin gelişimi açısından çok değerli," şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'de Nadir Kanserler ve Genetik Hastalıklarla İlgili Yenilikçi Yaklaşımlar

Türkiye'de Nadir Kanserler ve Genetik Hastalıklarla İlgili Yenilikçi Yaklaşımlar