Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Tekin'in kararlı tutumu Milli Eğitim Bakanlığı'nın zor zamanlarından geçişini sağladı ve öğretmenlerin itibarını artırdı

Tekin'in kararlı tutumu Milli Eğitim Bakanlığı'nın zor zamanlarından geçişini sağladı ve öğretmenlerin itibarını artırdı

Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı eleştirileri de beraberinde getiriyor. Öğretmenlerin kariyer gelişimine odaklanmayan tasarı, yöneticilerin haklarını kısıtlıyor ve eğitimdeki gelişim potansiyelini sınırlıyor. Tasarı üzerinde çalışmalar devam ediyor.
yazar
Haber Merkezi
Tekin'in kararlı tutumu Milli Eğitim Bakanlığı'nın zor zamanlarından geçişini sağladı ve öğretmenlerin itibarını artırdı

Milli Eğitim Akademisi Kuruluyor

Üniversite sınavını kazanan, eğitim fakültesini başarıyla bitiren ve KPSS sınavında başarılı olan öğretmen adayları artık Milli Eğitim Akademisi'nde hazırlık eğitimi alacaklar.

Yeni Eğitim Modeli

Mesleklerine güvenmedikleri akademisyenleri akademide hoca olarak görevlendirerek başarıyı hedefleyen adaylar, aylık 14.190 TL maaşla karşı karşıya kalacaklar.

Öğretmenlik Mesleğinde Değişim

Ek ders ücretlerine zam yapılmayacak, sözleşmeli öğretmenlik kaldırılmayacak, aile birliği sağlanmayacak ve zorunlu hizmet bölgelerinde çalışanlara mali haklar sunulmayacak.

Yüksek Lisans ve Doktora eğitimine teşvik olmayacak, tayinler adil bir şekilde düzenlenmeyecek, yanlış planlamalar sonucu atamalar yapılacak ve emekli olan öğretmenlere gereken değer verilmeyecek.

Bakanlar, bakan yardımcıları ve Genel Müdürler nezdinde çabalar sürerken, MEB'in aldığı kararlar ve öğretmenleri hedef alan düzenlemeler eleştirilere maruz kalıyor.

Öğretmenlik mesleğine zarar verecek adımlar atan MEB, öğretmenleri ruhen zor durumda bırakacak adımlar atıyor ve bu durum geleceğin öğretmenlerini endişelendiriyor.

Sarı sendikalar ve MEB'e hizmet eden sendikalar eleştirilere hedef olurken, eğitim camiasında endişe ve tepkiler artıyor.

Öğretmenlere karşı yapılan düzenlemelerin, eğitim camiasında endişe yarattığı ve gelecek için belirsizlik oluşturduğu dile getiriliyor.

Eğitim camiasının taleplerine kulak tıkayan kararlar alınırken, öğretmenlerin geleceği konusunda belirsizlikler devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Memur ve emekli kesim için maaş zammı belirleniyor

Memur ve emekli kesim için maaş zammı belirleniyor