Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Sokak Röportajında Kullandığı İfadeler Nedeniyle Yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'na 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası

Sokak Röportajında Kullandığı İfadeler Nedeniyle Yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'na 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası

Sokak röportajında Instagram'a erişim engeliyle ilgili ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, 7 ay 15 gün hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geri bırakılarak ceza infaz edilmeyecek.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Sokak Röportajında Kullandığı İfadeler Nedeniyle Yargılanan Dilruba Kayserilioğlu'na 7 Ay 15 Gün Hapis Cezası

İzmir'de bir sokak röportajında Instagram'a erişim engeli getirilmesine ilişkin ifadeleri nedeniyle yargılanan Dilruba Kayserilioğlu, İzmir 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma sonucunda mahkeme, Dilruba Kayserilioğlu'na "halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Eğer Kayserilioğlu, 5 yıl içinde herhangi bir suçtan mahkumiyet almazsa, bu ceza infaz edilmeyecek.

Savunmalar ve Savcının Mütalaası

Duruşmada, Dilruba Kayserilioğlu, ifadelerinin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak, kimseyi hedef almadığını ve suç kastı bulunmadığını belirtti. Savcının mütalaasında ise Kayserilioğlu'nun sözlerinin halkın bir kesimini kin ve düşmanlığa tahrik ettiği iddia edilerek cezalandırılması talep edildi.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme, "halkın bir kesimini alenen aşağılamak" suçundan TCK'nın 216/2 maddesi gereğince 6 ay hapis cezası verdi. Bu ceza, basın yayın yoluyla işlendiği için 9 aya çıkarıldı ve duruşmadaki olumlu tavırları dikkate alınarak 7 ay 15 güne indirildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesiyle birlikte, Kayserilioğlu'nun 5 yıl içinde bir suçtan mahkumiyet almaması durumunda bu ceza infaz edilmeyecek.

Sonuç

Dilruba Kayserilioğlu'nun avukatları, müvekkillerinin ifade özgürlüğü hakkını kullandığını savunarak beraat talebinde bulundular, ancak mahkeme bu talebi reddetti ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Kayserilioğlu, 5 yıl boyunca suç işlememesi durumunda bu cezayı infaz etmeyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜİK'in Ağustos Enflasyon Verileri Açıklandı: Memurların Zam Beklentisi Artıyor

TÜİK'in Ağustos Enflasyon Verileri Açıklandı: Memurların Zam Beklentisi Artıyor