Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Sanchez: Düzensiz Göçmenler Ülkelerine Geri Gönderilmeli

Sanchez: Düzensiz Göçmenler Ülkelerine Geri Gönderilmeli

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Kuzey Afrika'dan İspanya'ya artan düzensiz göçle mücadele için geri gönderme politikasını savunurken, düzenli ve yasal göçü teşvik etmenin önemine dikkat çekti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Sanchez: Düzensiz Göçmenler Ülkelerine Geri Gönderilmeli

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Kuzey Afrika’dan İspanya’ya doğru artan düzensiz göç akışını durdurmak amacıyla gerçekleştirdiği Moritanya, Gambiya ve Senegal'i kapsayan üç günlük turunu tamamladı. Senegal'in başkenti Dakar’da açıklamalarda bulunan Sanchez, düzensiz göçü organize eden mafya ve yabancı düşmanlığıyla mücadele etmenin en iyi yolunun düzenli ve yasal göçü savunmak olduğunu belirtti.

Sanchez, "İspanya'ya yasa dışı yollardan gelen göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri AB ve İspanya mevzuatlarına göre esastır." diyerek, Senegal ve diğer Afrika ülkeleriyle mevsimsel işçilerin İspanya'ya gelip daha sonra ülkelerine dönebilecekleri anlaşmaların geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. İspanya olarak göçün bir ahlaki ilke, dayanışma ve onur meselesi olduğunu ifade eden Sanchez, göçmen işçilerin İspanyol ekonomisine katkısının yanı sıra sosyal güvenlik ve kamu emeklilik sisteminin sürdürülmesi için önemini bildiklerini dile getirdi.

Başbakan Sanchez, ayrıca her türlü ırkçılık ve yabancı düşmanlığıyla mücadele edilmesi gerektiğini, kadınların ve kız çocuklarının haklarını koruyan yaklaşımları benimsediklerini belirtti. İnsan kaçakçılığını yürüten suç ağlarının büyümesinden duyduğu üzüntüyü ifade eden Sanchez, bu örgütlerin binlerce kişinin hayatını tehlikeye attığını ve kaçakçılık ile terörizm gibi diğer yasa dışı örgütlerle bağlantılı olduklarını söyledi.

İspanya’da başta Kanarya Adaları ve Balear Adaları olmak üzere ülkeye gelen düzensiz göçmen sayısının 2024'ün ilk 8 ayında, 2023'ün aynı dönemine oranla yaklaşık yüzde 70 arttığı açıklandı. Resmi verilere göre, 1 Ocak-15 Ağustos tarihleri arasında 22 bin 304’ü Kanarya Adalarına olmak üzere toplam 31 bin 155 düzensiz göçmen İspanya’ya giriş yaptı. Sanchez’in Afrika turu sırasında da yaklaşık 1000 düzensiz göçmenin ülkeye girdiği belirtildi. Ceuta’daki sosyal merkezlerde düzensiz göçmenlerin barındığı yerlerin doluluk oranının yüzde 479’a ulaştığı bildirildi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İşgücü Uyum Programı ile Farklı Sektörlerde İş Bulma Şansı Artıyor

İşgücü Uyum Programı ile Farklı Sektörlerde İş Bulma Şansı Artıyor