Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı: Yaklaşan aşırı sıcaklar için hazırlıklı olun!

Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı: Yaklaşan aşırı sıcaklar için hazırlıklı olun!

Türkiye'de yaz aylarında rekor sıcaklıklar yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki günlerde daha yüksek sıcaklıkların beklendiğini söyledi.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Prof. Dr. Orhan Şen'den kritik uyarı: Yaklaşan aşırı sıcaklar için hazırlıklı olun!

Hava Sıcaklıkları Rekor Seviyelere Ulaşıyor

Ülke genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyrederek Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 8 ila 12 derece arasında bir artış öngördüğü bildirildi.

Uzmanlardan Gelen Uyarılar

Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada aşırı sıcakların sağlık üzerindeki risklerine dikkat çekerek, güneşe maruz kalmanın kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar için tehlikeli olabileceğini vurguladı.

Temmuz ve Ağustos'ta Sıcaklar Daha da Artacak

Prof. Dr. Şen, Haziran ayında beklenmeyen yüksek sıcaklıkların Temmuz ve Ağustos aylarında daha da artarak devam edeceğini belirtirken, Türkiye'nin meteorolojik afetlerle karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

İstanbul'da rekor sıcaklıkların yaşanabileceğini ifade eden Şen, bu durumun ciddi sağlık ve orman yangınları gibi problemlere neden olabileceğini dile getirdi.

Adana'da termometrelerin 43 dereceyi gösterdiği belirtilirken, uzmanlar sıcak havalarda dikkatli olunması gerektiğini, özellikle çocukların sulama kanallarında yüzmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da iki kız kardeşin sır dolu ölümü!

Konya'da iki kız kardeşin sır dolu ölümü!