Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Öğretmenlerin Yaz Dönemi Mesleki Gelişim Programları, İstekleri Doğrultusunda Herhangi Bir İlde Gerçekleştirilebilecek

Öğretmenlerin Yaz Dönemi Mesleki Gelişim Programları, İstekleri Doğrultusunda Herhangi Bir İlde Gerçekleştirilebilecek

Öğretmenler, 20-28 Haziran tarihleri arasında bulundukları illerde mesleki çalışma programlarına katılabilecekler. Bu uygulama ile öğretmenlerin daha verimli bir şekilde eğitimlerine devam etmeleri hedefleniyor.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Öğretmenlerin Yaz Dönemi Mesleki Gelişim Programları, İstekleri Doğrultusunda Herhangi Bir İlde Gerçekleştirilebilecek

Öğretmenler, Yeni Müfredatı İncelemek İçin Mesleki Çalışma Programına Başlıyor

Öğretmenler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredatı incelemek üzere 7 günlük yüz yüze mesleki çalışma programına katılacak ve elde ettikleri verileri Bakanlığa raporlayacaklar.

Öğretmenler için Mesleki Çalışma Dönemi Belirlendi

2023-2024 eğitim öğretim yılının kapanmasıyla birlikte başlayacak Kurban Bayramı öncesinde, 20-21 Haziran ile 24-28 Haziran tarihleri öğretmenler için mesleki çalışma dönemi olarak belirlendi. Bu dönemde öğretmenler, farklı illerde de olsalar kolaylıkla çalışmalara katılabilecekler.

Öğretmenlerin Görevleri ve İnceleme Süreçleri

Bu yılki mesleki çalışma programı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin detaylı bir şekilde incelenmesine ayrıldı. Tüm öğretmenler, programın ortak metnini inceledikten sonra, alanlarına göre özel olarak oluşturulan yeni programları değerlendirecekler. Program değişikliği olan öğretmenler zümre şeklinde bir araya gelerek incelemelerini yaparken, diğer öğretmenler Bakanlık tarafından gönderilen özel programlar doğrultusunda çalışmalarını sürdürecekler.

İdari tatil durumunda ise program 5 gün sürecek ve öğretmenler, ortak metnin incelemesinden başlayarak zümre çalışmalarına kadar hızlı bir şekilde ilerleyecekler. Inceleme raporları, öğretmenlerin "veri.meb.gov.tr" üzerinden yüklemeleri gereken belgeler arasında yer alacak ve bu süreç sayesinde öğretmenlerin program farkındalığı artırılarak eğitimlerine daha iyi hazırlanmaları hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı! Öğrencilere Müjdeli Haber Geldi

Bursluluk Sınavı Sonuçları Açıklandı! Öğrencilere Müjdeli Haber Geldi