Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber MSB'den flaş paylaşım: Atatürk'ün orijinal imzası ortaya çıktı!

MSB'den flaş paylaşım: Atatürk'ün orijinal imzası ortaya çıktı!

Milli Savunma Bakanlığı'nın paylaşımıyla, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasının orijinalinden farklı olduğu belirlendi. İşte gerçek Atatürk imzası!
yazar
Haber Merkezi
MSB'den flaş paylaşım: Atatürk'ün orijinal imzası ortaya çıktı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün İmzası Hakkında Yeni Bilgiler Ortaya Çıktı

Dünyaca tanınan liderler arasında en çok bilinen ve en sık kullanılan imzalardan biri Mustafa Kemal Atatürk'e ait olarak kabul edilmektedir.

Milli Savunma Bakanlığı, Atatürk'ün Orijinal İmzasını Kamuoyuyla Paylaştı

Çeşitli platformlarda sıkça kullanılan ancak orijinal olmadığı iddia edilen imza hakkında bazı vatandaşların şikayetleri üzerine, Atatürk'ün imzaları Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşıldı.

Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı, Atatürk'ün Farklı Dönemlerdeki İmzalarını İncelemeye Sundu

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı, Atatürk'ün 1934 yılındaki soyadı kanunundan sonra kullandığı orijinal imzasını yayımladı ve detaylı bir incelemeyle kamuoyuyla paylaştı.

Atatürk'ün gerçek imzasında, "K" harfinin sağa kıvrılarak aşağı doğru hareket ettiği gözlemlenirken, yanlış imzalardan birinde bu hareketin "Atatürk" kelimesinin altına doğru kaydığı ortaya çıktı.

Arşiv ve Askeri Tarih Daire Başkanlığı ayrıca, Atatürk'ün Anafartalar Grup Komutanı iken, Temsil Heyeti Başkanı iken, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz sonrasında atmış olduğu imzaları da incelemeye sundu.

Ayrıca, Atatürk'ün 1928 yılındaki harf inkılabı sonrasında, "Atatürk" soyadını almadan önce Türk alfabesiyle attığı ilk imzasını da belgeledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'uygunsuz kıyafet' konusundaki tartışmalarda okul müdürünü destekledi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'uygunsuz kıyafet' konusundaki tartışmalarda okul müdürünü destekledi