Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Kral 3. Charles'ın Cenaze Hazırlıkları Başladı: "Menai Köprüsü Operasyonu" Devrede

Kral 3. Charles'ın Cenaze Hazırlıkları Başladı: "Menai Köprüsü Operasyonu" Devrede

Kral 3. Charles'ın sağlığının kötüye gitmesi üzerine Buckingham Sarayı'nda cenaze hazırlıkları hızlandırıldı. "Menai Köprüsü Operasyonu" kod adıyla yürütülen plan kapsamında, Prens William’ın kral olarak ilan edilmesi ve cenaze töreninin 9 gün sonra düzenlenmesi öngörülüyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Kral 3. Charles'ın Cenaze Hazırlıkları Başladı: "Menai Köprüsü Operasyonu" Devrede

İngiltere Kralı 3. Charles'ın cenaze töreni planlarına ilişkin görüşmelerin başladığı öne sürüldü. Buckingham Sarayı'ndan alınan bilgilere göre, 73 yaşında tahta çıkan ve İngiliz tarihinde tahta çıkan en yaşlı kişi olan Kral Charles'a iki yıl sonra kanser teşhisi konuldu. Kral Charles'ın cenaze planı "Menai Köprüsü Operasyonu" olarak adlandırıldı. Saray yetkilileri, Charles'ın kanserle mücadelesine rağmen, kamuoyuna iyileştiği izlenimi verildiğini ancak Kral’ın durumunun hala ciddi olduğunu belirtti.

Cenaze hazırlıkları tahta çıkışından itibaren başlasa da, Kral Charles’ın sağlık durumu nedeniyle bu süreç hızlandırıldı. Kral Charles’ın ölümünden sonra Prens William’ın yeni kral olarak ilan edilmesi bekleniyor ancak taç giyme töreni babasının ölümünden aylar sonra yapılacak. Menai Köprüsü Operasyonu'na göre, Kral Charles'ın cenazesi ölümünden yaklaşık 9 gün sonra gerçekleştirilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netaş’tan 2024 İkinci Çeyrek Raporu: Satış Gelirleri Yüzde 45 Arttı

Netaş’tan 2024 İkinci Çeyrek Raporu: Satış Gelirleri Yüzde 45 Arttı