Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Kahramanmaraş Barosu Başkanı AKP İl Başkanlığına Atandı: Yargı Bağımsızlığına Yeni Müdahale

Kahramanmaraş Barosu Başkanı AKP İl Başkanlığına Atandı: Yargı Bağımsızlığına Yeni Müdahale

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atanan Kahramanmaraş Barosu Başkanı avukat Muhammed Burak Gül’ün görevi, yargı bağımsızlığı konusunda yeni tartışmalara yol açtı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Kahramanmaraş Barosu Başkanı AKP İl Başkanlığına Atandı: Yargı Bağımsızlığına Yeni Müdahale

Kahramanmaraş Barosu Başkanı avukat Muhammed Burak Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AKP Kahramanmaraş il başkanı olarak atandı. Gül, kararı sosyal medya hesabından duyurarak, "Genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı görevine atanmış bulunmaktayım. Sayın cumhurbaşkanımıza şahsıma emanet ettikleri bu onurlu ve kutlu görev için şükranlarımı sunuyorum. Umudun, icraatın ve geleceğin adı AK Parti 23 yaşında" ifadelerini kullandı. Gül’ün baro başkanlığı görevini ekim ayındaki seçime kadar sürdüreceği belirtilirken, görevlendirme sonrasında sosyal medya hesaplarında AKP paylaşımlarının arttığı gözlemlendi.

Eski İstanbul Barosu Başkanı avukat Turgut Kazan, bu durumu ahlaki ve etik açıdan eleştirdi. Kazan, “Yurttaşların yargıya ilişkin kaygıları, özellikle deprem davalarında birçok soru işareti varken böyle bir tercih kamuoyu vicdanını da yaralar” diyerek, baro başkanının istifasını talep etti ve baro üyelerini de çağrıda bulunmaya davet etti.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise Gül’ün baro başkanlığı görevinde olduğu dönemde birçok davaya müdahil olduğunu belirterek, “Bir partinin il başkanı, hele de iktidar partisi il başkanı, bir gün bile olsa böyle bir görevde bulunamaz. Bu kişi davalara gittiğinde hâkimlerin, savcıların gözünde AKP il başkanı olarak algılanacak. Cezalandırılma korkusu duyan hâkimler nasıl adil karar verecek?” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aydın’da Engelli Memurun Tayin Talebi Reddedildi, Aynı Müzede Üç Memurun Tayin İsteği Kabul Edildi

Aydın’da Engelli Memurun Tayin Talebi Reddedildi, Aynı Müzede Üç Memurun Tayin İsteği Kabul Edildi