Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum: Hasar Tespiti ve Müdahale Süreci

İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum: Hasar Tespiti ve Müdahale Süreci

Türkiye'nin çeşitli illerinde etkili olan orman yangınlarıyla ilgili son değerlendirmeler yapıldı. AFAD ve İzmir Valiliği, yangınların etkileri, hasar tespit çalışmaları ve müdahale süreçlerine dair detayları paylaştı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum: Hasar Tespiti ve Müdahale Süreci

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Başkanı Okay Memiş, 15 Ağustos'tan itibaren Türkiye genelinde çıkan orman yangınlarıyla ilgili son durumu açıkladı. Memiş, İzmir, Manisa ve Aydın'da toplam 142 yapının yangınlardan etkilendiğini belirtti. İlk tespitlere göre, bu binalardan 11'inin yıkık, 92'sinin ağır hasarlı, 39'unun ise az hasarlı olduğunu ifade etti. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Memiş, İzmir'de konut, iş yeri ve tarım alanlarındaki zararların detaylı şekilde incelendiğini belirtti. Uşak, Muğla, Bolu ve Karabük'te ise yapısal zararların tespit edilmediğini kaydetti.

Memiş, yangınlara müdahale sürecinde toplam 5,901 personel, 2,533 araç, 450 arazöz, 613 su tankeri, 27 uçak ve 72 helikopter kullanıldığını söyledi. Ayrıca, yangın bölgelerinden 4,700 vatandaşın güvenli yerlere tahliye edildiğini belirtti. Yangına müdahalede çeşitli kamu kurumlarının iş birliğiyle çalışıldığını ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında devlet olarak gayret gösterileceğini vurguladı.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangınların büyük ölçüde insan kaynaklı sebeplerden başladığını açıkladı ve 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. İzmir'deki yangınlardan en son Menderes ilçesi Tahtalı mevkiindeki yangının sürdüğünü belirten Elban, yangının enerjisinin düştüğünü ve hasar tespit çalışmalarına başlandığını ifade etti. Menderes ve Urla'daki yangınların elektrik tellerinden kaynaklandığını söyledi. Ayrıca, zeytinlik ve tarımsal ürünlerde de hasar meydana geldiğini belirtti.

AFAD Başkanı Memiş, risk azaltma çalışmalarında can kaybının öncelikli hedef olduğunu ve vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini belirtti. Orman yangınlarının çoğunun insan kaynaklı olduğunu vurgulayan Memiş, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle bu tür riskli zamanlarda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mardin'de Muhtar ve Mahalleli Arasında Kavga: Muhtar Tutuklandı

Mardin'de Muhtar ve Mahalleli Arasında Kavga: Muhtar Tutuklandı