Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İstanbul Barosu Avukatlarından 17 Ağustos Depremi Anısına Anlamlı Etkinlik

İstanbul Barosu Avukatlarından 17 Ağustos Depremi Anısına Anlamlı Etkinlik

17 Ağustos Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünde İstanbul Barosu avukatları, Büyükçekmece ve Avcılar'da düzenledikleri etkinliklerle depremlerde hayatını kaybedenleri andı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İstanbul Barosu Avukatlarından 17 Ağustos Depremi Anısına Anlamlı Etkinlik

İstanbul Barosu avukatları, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Büyükçekmece Adliyesi Başsavcılık Binası önünde bir araya gelen avukatlar, depremde hayatını kaybedenleri anmak için basın açıklaması yaptı ve ardından Avcılar'da bulunan deprem anıtına karanfil bıraktı.

İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, basın açıklamasında Türkiye'nin afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğine dikkat çekerek, "Deprem gibi doğal afetlerde bireylerin yaşam ve mülkiyet haklarının korunması, Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamında bir zorunluluktur. Yetkilileri, bina güvenliği konusunda daha duyarlı olmaya ve gerekli önlemleri almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Saraç, geçmişte yaşanan acı olayların tekrar yaşanmaması gerektiğini vurgularken, özellikle kamu binalarının güvenliğine dikkat çekti.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, Avcılar'daki deprem anıtına karanfil bırakarak, depremlerde hayatını kaybedenleri saygıyla andılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de Meydana Gelen Patlamada Ölü Sayısı 5'e Yükseldi - Skandal Ayrıntılar Ortaya Çıktı

İzmir'de Meydana Gelen Patlamada Ölü Sayısı 5'e Yükseldi - Skandal Ayrıntılar Ortaya Çıktı