Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İşgücü Uyum Programı ile Farklı Sektörlerde İş Bulma Şansı Artıyor

İşgücü Uyum Programı ile Farklı Sektörlerde İş Bulma Şansı Artıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'İşgücü Uyum Programı'nın vatandaşların becerilerini geliştirerek iş bulma şansını artıracağını ve çalışma hayatına adım atmayı kolaylaştıracağını belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İşgücü Uyum Programı ile Farklı Sektörlerde İş Bulma Şansı Artıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye İş Kurumu'nda (İŞKUR) düzenlenen 'İşgücü Uyum Programı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Programın, vatandaşların becerilerini geliştirerek iş bulma şansını artıracağını vurgulayan Yılmaz, "Zamanın ruhuna uygun olarak tasarlanan bu program, vatandaşlarımızı çalışma hayatına cesaretlendirici ve yol gösterici olacaktır" dedi. Yılmaz, eylül ayının ilk haftasında güncellenmiş Orta Vadeli Program'ı (OVP) kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, OVP'nin temel amacının enflasyonu düşürmek, istikrar içinde büyümek ve kalıcı refah artışı sağlamak olduğunu ifade etti.

İşgücü piyasasında köklü değişimlere yol açan dijital ve yeşil dönüşüme dikkat çeken Yılmaz, "Mesleki eğitim başta olmak üzere istihdama ilişkin politikalarımızı geleceğin oluşturacağı şartları da dikkate alarak şekillendiriyoruz. Program kapsamında çalışma hayatına katılmamış ancak potansiyeli olan vatandaşlarımız, özellikle kadınlar ve gençler için önemli fırsatlar sunulacak" dedi. Programın, finansal okuryazarlıktan etkili iletişime kadar geniş bir yelpazede kişisel gelişim imkanları sunduğunu belirten Yılmaz, katılımcıların yarı zamanlı çalışma hakkına sahip olacağını ve günlük net asgari ücret ödeneceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da 'İşgücü Uyum Programı'nın işsizlerin iş gücü piyasasına geçişini sağlamak amacıyla düzenlendiğini ve iş gücüne katılımı artırmayı hedeflediğini ifade etti. Programın, dijitalleşme, uzaktan çalışma ve esnek iş modellerine uyumu destekleyen bir yapıda olduğunu belirten Işıkhan, "Program, özellikle kadınlar ve gençler için iş hayatına katılımı teşvik eden bir adım olacaktır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ÖSYM Başkanı Ersoy: KPSS Ön Lisans Sınavına 1 Milyon 205 Bin Aday Başvurdu

ÖSYM Başkanı Ersoy: KPSS Ön Lisans Sınavına 1 Milyon 205 Bin Aday Başvurdu