Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İran, Reisi'nin helikopter kazasında sabotaj bulgusu olmadığını belirtti

İran, Reisi'nin helikopter kazasında sabotaj bulgusu olmadığını belirtti

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili ikinci ön inceleme raporunu yayımladı. Rapora göre kazada sabotaj veya elektronik harp müdahalesi bulgusuna rastlanmadı. İlk raporda da mermi ya da harici cisim izine rastlanmadığı belirtilmişti.
yazar
Rabia Berat
Editör
İran, Reisi'nin helikopter kazasında sabotaj bulgusu olmadığını belirtti

İran Genelkurmay Başkanlığı: Elektronik Harp Müdahalesi veya Sabotaj Bulgusuna Rastlanmadı

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin raporunda, elektronik harp müdahalesi veya sabotaj bulgusuna rastlanmadığı belirtildi.

'Kaza Anına Kadar Acil Durum Bildirilmemiş'

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve diğer yetkililerin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin ikinci ön inceleme raporunu yayımladı. Rapor, kazadan 69 saniye öncesine kadar mürettebat tarafından herhangi bir acil durum bildirilmediğini belirtti.

Güzergahtaki Hava Koşulları Detaylı Araştırılacak

Helikopterin, Tebriz'den Ağbend Köprüsü ve Kızkalesi Barajı'na uçuşundan sonra dönüş güzergahındaki hava koşullarının kazaya etkisinin daha detaylı araştırılması gerektiği vurgulandı. İncelemeler, kazanın asıl nedeni bulunana kadar devam edecek.

Helikopterin kalıntıları ve parçaları incelendikten sonra, sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulgu tespit edilmediği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı, sonuçların kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evde kolayca doğal maske tarifi ile cilt kuruluğuna veda!

Evde kolayca doğal maske tarifi ile cilt kuruluğuna veda!