Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İnşaat Sektörü İkinci Çeyrekte %6,5 Büyüdü: Deprem Bölgesi İmarı Sektörü Ayakta Tutuyor

İnşaat Sektörü İkinci Çeyrekte %6,5 Büyüdü: Deprem Bölgesi İmarı Sektörü Ayakta Tutuyor

TMB Başkanı M. Erdal Eren, inşaat sektörünün 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme performansını değerlendirdi. Deprem bölgesi imar çalışmalarının etkisiyle sektörde %6,5 büyüme yaşandı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İnşaat Sektörü İkinci Çeyrekte %6,5 Büyüdü: Deprem Bölgesi İmarı Sektörü Ayakta Tutuyor

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2024 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Eren, yazılı açıklamasında, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin üzerinde büyüme performansı göstermeye devam ettiğini belirtti. Deprem bölgesindeki imar çalışmalarının etkisiyle ilk çeyrekte %11,1 büyüyen inşaat sektörünün, yılın ikinci çeyreğinde %6,5 oranında büyüdüğünü vurgulayan Eren, sektörün büyüme ivmesindeki düşüşün önceki dönemlerin baz etkisi ve Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’nin etkileri nedeniyle beklenen bir durum olduğunu ifade etti.

Eren, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisi için önemine dikkat çekerek, "Ekonomide dengelenmeyi sağlamak adına uygulanan iç talebi sınırlamaya yönelik ekonomi politikalarının etkisiyle Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde %2,5 büyümüştür. Ülkemizde istihdama en büyük katkıyı veren ve 200’ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektörü de aynı dönemde %6,5 oranında büyümüştür," dedi.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi ve ekonomide dengelenmeye yönelik politikaların etkisiyle inşaat sektöründe büyüme hızının düşmesinin beklenebileceğini belirten Eren, sektörde durdurulan veya yavaşlatılan kamu projelerinde firmalara tasfiye hakkı verilmesinin önemine değindi. Eren, bu adımın, daralmaya dayanamayan firmaların ayakta kalmaları için gerekli olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yol Güvenlik Ürünlerinde Kalite Sorunu: Denetim Eksikliği ve Bilinçsiz Tüketim Kazalara Davetiye Çıkarıyor

Yol Güvenlik Ürünlerinde Kalite Sorunu: Denetim Eksikliği ve Bilinçsiz Tüketim Kazalara Davetiye Çıkarıyor