Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber İngiliz Teknoloji Magnatının Ailesine Ait Yat Batışı: Son Kişi Bulundu

İngiliz Teknoloji Magnatının Ailesine Ait Yat Batışı: Son Kişi Bulundu

İtalyan kurtarma ekipleri, Mike Lynch’in ailesine ait lüks yatta meydana gelen batışta kaybolan son kişiyi buldu. Henüz kimliği doğrulanmayan cesedin Lynch’in kızı Hannah’a ait olduğu düşünülüyor. Yatın batışıyla ilgili adli soruşturma devam ediyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
İngiliz Teknoloji Magnatının Ailesine Ait Yat Batışı: Son Kişi Bulundu

İtalyan kurtarma dalgıçları, İngiliz teknoloji magnatlarından Mike Lynch’in ailesine ait lüks yatta meydana gelen batışta kaybolan son kişiyi buldu.

Son Kişinin Kimliği Henüz Doğrulanmadı

Reuters’a konuşan bir kaynağın belirttiğine göre, bulunan cesedin Lynch’in 18 yaşındaki kızı Hannah’a ait olduğu düşünülüyor. Ancak yetkililer, cesedin kimliğini henüz doğrulamış değil. Cesedin yatın içinde bulunduğu bildirildi.

İngiliz bayraklı Bayesian adlı 56 metre uzunluğundaki (184 fit) lüks yelkenli yat, Palermo’nun yakınındaki Porticello limanı açıklarında sabah erken saatlerde etkili olan bir fırtına sonucu alabora oldu ve hızla battı. Yat, 22 yolcu ve mürettebat taşıyordu.

Kurtarma Operasyonları ve Bulunan Cesetler

Kurtarma operasyonlarına 400'den fazla kişi ve 28 özel dalgıç katıldı. Çarşamba ve Perşembe günleri içinde yattan çıkarılan diğer beş kişinin cesedi, aralarında Mike Lynch’in de bulunduğu tespit edildi. Yatın tek ölen mürettebat üyesi, aşçı Recaldo Thomas’ın cesedi ise yattan ayrı bir yerde bulundu.

Kimlik Tespiti ve Soruşturma

Cesetlerin resmi kimlik tespiti ve otopsi işlemlerinin, son cesedin Palermo’daki hastane morguna transferinin ardından başlaması bekleniyor. Batışın nedenine ilişkin bir adli soruşturma başlatıldı. Denizcilik uzmanları, Perini tarafından üretilen bu tür yatların fırtınaya dayanması gerektiğini belirterek, olayın nedeninin açıklığa kavuşmadığını ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ticaret Bakanı Bolat’tan Çiftçilere Yönelik Açıklamalar

Ticaret Bakanı Bolat’tan Çiftçilere Yönelik Açıklamalar