Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber GİB'den Ücret İddialarına Yalanlama: Elektronik Uygulamalar Ücretsiz Kalacak

GİB'den Ücret İddialarına Yalanlama: Elektronik Uygulamalar Ücretsiz Kalacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), son günlerde basında ve sosyal medyada çıkan elektronik işlemler için ücret alınacağı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. GİB, mükelleflerin vergi daireleri ve elektronik uygulamalar üzerinden gerçekleştirdiği işlemlerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
GİB'den Ücret İddialarına Yalanlama: Elektronik Uygulamalar Ücretsiz Kalacak

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), bazı basın organları ve sosyal medya platformlarında yer alan, elektronik işlemler için ücret alınacağına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. GİB'den yapılan açıklamada, vergi daireleri ve ilgili elektronik uygulamalar üzerinden yapılan işlemler için ücret alınacağı yönündeki söylentilerin asılsız olduğu belirtildi.

Açıklamada, Vergi Usul Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında, yalnızca kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile elektronik ortamda paylaşılacak veriler için katılma payı alınmasının öngörüldüğü hatırlatıldı. Bu düzenleme, bankalar, finans kuruluşları, elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcıları gibi kurumlar için geçerli olacak olup, mükellefleri kapsamayacak.

GİB, mükelleflerin elektronik uygulamalar üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirdiği işlemlerin eskiden olduğu gibi ücretsiz kalacağını ve herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini bir kez daha vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklanıyor Mu?

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Açıklanıyor Mu?