Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. Yıl Dönümünde Bölgedeki Yenilikler ve Gelişmeler

Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. Yıl Dönümünde Bölgedeki Yenilikler ve Gelişmeler

24 Ağustos 2016'da başlayan Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümünde, bölgedeki huzur ve güven ortamının sağlanması, sivillerin geri dönüşü ve yapılan iyileştirmeler değerlendirildi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. Yıl Dönümünde Bölgedeki Yenilikler ve Gelişmeler

Tam 8 yıl önce, 24 Ağustos 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı, DEAŞ terör örgütünü etkisiz hale getirmek amacıyla Cerablus'tan başlamıştı. 200 günden fazla süren ve Mart 2017'de tamamlanan harekat, Suriye'de DEAŞ'a vurulan en ciddi darbe olarak tarihe geçti.

Harekat sonucunda Cerablus, Azez, El Bab, Çobanbey ve Mare ilçelerinde terörün yarattığı tedirginlik yerini huzur ve güvene bıraktı. Sivillerin evlerine dönmesiyle birlikte bölgedeki değişim hızla ilerledi. Fırat Kalkanı bölgesine dönen sivillerin sayısı 8 yılda 400 bini geçti.

Sivillerin ihtiyaç duyduğu tüm kamu kurumları kurularak hizmete sunuldu. Türkiye'nin desteğiyle oluşturulan resmi kurumlar, 8 yıldır kesintisiz hizmet veriyor. Cerablus'ta açılan Nüfus Müdürlüğü, 8 yıl içinde 182 bin kişiye kimlik kartı verdi.

Terörün izlerinin silindiği bölgelerde organize sanayi bölgeleri kurularak ticaret yeniden canlandırıldı. Eğitim alanında da önemli adımlar atıldı; Türkiye'nin desteğiyle bölgede açılan 4 üniversitede eğitim gören öğrenci sayısı 2 bini aştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgedeki varlığı ile nüfus her geçen gün artarken, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinin nüfusu 8 yılda 1 milyon 800 bine ulaştı. Bugüne kadar yapılan operasyonlarla bölgede 8 binden fazla terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak harekatın önemini ve bölgedeki olumlu gelişmeleri vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşam Ayavefe’nin Sürdürülebilir Finansal Teknolojilerdeki Vizyonu

Yaşam Ayavefe’nin Sürdürülebilir Finansal Teknolojilerdeki Vizyonu