Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın Yapımına Başlandı

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın Yapımına Başlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapılacak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın temel atma töreni dün yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla başlayan projeyle, yolculuk süresi tek yönde 7.45 dakikaya düşürülecek. Hat, 2027'de hizmete girecek ve mevcut raylı sistemlerle entegre olacak.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın Yapımına Başlandı

stanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından öz kaynaklarla yapılması planlanan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı'nın yapım çalışmaları, dün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla başladı. Bayrampaşa'da düzenlenen temel atma töreninde projeyi tanıtan İmamoğlu, hattın yolculuk süresinin tek yönde 7.45 dakikaya düşürüleceğini ve 2027 yılı ilk yarısında hizmete alınacağını açıkladı.

Tramvay hattı, 1.7 kilometresi yeraltında tünellerle, 1.4 kilometresi ise yüzeyde olmak üzere inşa edilecek. Hattın tamamlanmasıyla, İstanbullular Eminönü-Alibeyköy ve Eminönü-Bayrampaşa arasında aktarmasız yolculuk yapabilecek. Eyüpsultan-Bayrampaşa hattı, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ile entegre olacak ve Feshane ortak istasyonundan sonra iki kola ayrılacak. 286 yolcu kapasiteli vagonlarla çalışacak hattın Bayrampaşa İstasyonu, Yenikapı - Atatürk Havalimanı, Yenikapı - Kirazlı metro hatları ve Topkapı-Mescid-i Selam Tramvay Hattı ile, Eyüpsultan İstasyonu ise Vezneciler - Sultangazi Metro Hattı ve Feshane İstasyonu Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı ile entegre olacak. Bu entegrasyon, Tarihi Yarımada'ya kesintisiz raylı sistem hattı sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzlanda'da Salatalık Satışları Patladı: TikTok Tarifi Trend Oldu

İzlanda'da Salatalık Satışları Patladı: TikTok Tarifi Trend Oldu