Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Ev sahipleri 1 Temmuz'u beklemeye başladı!

Ev sahipleri 1 Temmuz'u beklemeye başladı!

Kira zam sınırının 1 Temmuz'da kalkacak olması, ev sahiplerini yeni döneme hazırlamaya başladı. Yeni düzenlemeyle birlikte kira artışları serbestleşecek ve kiracılar ile ev sahipleri arasındaki ilişkilerde dengenin korunması önem kazanacak.
yazar
Rabia Berat
Editör
Ev sahipleri 1 Temmuz'u beklemeye başladı!

Türk Borçlar Kanunu'nda Değişiklik: Kira Artışları Yeniden Belirlenecek

Türk Borçlar Kanunu'na 8 Haziran 2022'de eklenen geçici madde ile konut kira artışları iki yıldır %25 ile sınırlandırılmıştı, ancak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira artış sınırının kaldırılacağını duyurdu ve 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren kira zamlarının 12 aylık ortalama enflasyona göre belirleneceğini açıkladı.

Sektör Yetkilileri Ne Diyor?

Emlak Uzmanı Olcay Selvi, 1 Temmuz'a yaklaştıkça birçok ev sahibinin boş olan konutlarını kiraya vermek için harekete geçtiğini ve %25 zam sınırının uygulanmamasının ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uyuşmazlıkları artırdığını belirtti. Yeni dönemde kira artışlarının enflasyon oranlarına göre belirleneceğini ve bu durumun konut arzını artıracağını ifade etti.

Kira Zamları Nasıl Belirlenecek?

Selvi, kira zamlarının yeni dönemde son 12 aylık TÜFE oranlarının ortalamasının baz alınarak belirleneceğini ve bu oran altında zam yapılabileceğini, ancak üzerine çıkmanın yasak olduğunu belirtti. Ayrıca, kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarının çözümü için her iki tarafı da koruyacak düzenlemelerin gerektiğini vurguladı.

Kira zam sınırının kalkmasıyla, ev sahiplerinin boş beklettiği konutları kiraya vermesiyle birlikte konut arzının artması bekleniyor ve yeni düzenlemelerin hem ev sahipleri hem de kiracılar için daha adil ve dengeli bir piyasa oluşturması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Belediyeden AVM projesiyle ilgili detaylar..

Belediyeden AVM projesiyle ilgili detaylar..