Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'ndan Liyakat Tartışmalarına Sert Yanıt

Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'ndan Liyakat Tartışmalarına Sert Yanıt

CHP'li Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, atama eleştirilerine sert yanıt vererek önceki dönemde yapılan akraba atamalarını ifşa etti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Etimesgut Belediye Başkanı Beşikçioğlu'ndan Liyakat Tartışmalarına Sert Yanıt

31 Mart seçimlerinde CHP'nin adayı olarak Etimesgut Belediye Başkanlığı’na seçilen Erdal Beşikçioğlu, MHP’li Enver Demirel'den görevi devraldıktan sonra Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda atamalar üzerinden başlayan liyakat tartışmalarına yanıt verdi.

"Yeğenim Güvendiğim Bir Kişi"

Toplantıda, AKP Grup Başkanvekili Uğur Çağlar, Başkan Beşikçioğlu'nun yeğeni Gökhan Beşikçioğlu'nun Tesisler Koordinatörü, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Bahri Bellek'in eşi Nursemin Bellek'in ise Özel Kalem Müdürü olarak atanmasını eleştirdi. Beşikçioğlu, eleştiriler üzerine, "Yeğenim belediyeden ücret almadan danışmanlık yapıyor. Nursemin Bellek ise İstanbul Kültür Üniversitesi'nde 'Özel Kalem Müdürü' olarak çalışıyordu ve sizlerden daha iyi bir özgeçmişe sahip" yanıtını verdi.

"Liyakat Eleştirisine Yanıt"

Beşikçioğlu, kendisine yönelik liyakat eleştirilerine, görevi devraldığı Enver Demirel'in döneminde yapılan atamalarla yanıt verdi. Demirel döneminde belediyede görev yapan 61 kişinin, birinci derece akraba olduğunu belirten Beşikçioğlu, bu kişilerden 35'inin memur statüsünde olduğunu açıkladı. Beşikçioğlu, "Bazı idarecilerin yakın akrabaları, lise mezunu olmalarına rağmen müdürlük makamlarına getirilmiş" diyerek liyakat konusundaki tutarsızlıklara dikkat çekti.

"61 Kişi Tespit Ettik, Daha Fazlası Olabilir"

Beşikçioğlu, tespit ettikleri 61 kişinin liyakat esasına göre atanmadığını belirterek, "Bu 61 kişi, arkadaşımızın söylediği gibi liyakat esasına göre atanmış, liyakat esasına! Gerçekten belediyemizin doğru, düzgün, liyakatli hizmet içerisinde olmasını istiyorsak geçmiş dönemler dahil meclis üyelerimizin, başkanlarımızın yakın akrabaları dahil bunların iş akdinin sonlandırılması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Beşikçioğlu'ndan Tepki: "Aklınız Şimdi mi Başınıza Geldi?"

Beşikçioğlu, geçmiş dönemlerde yapılan atamalara yönelik eleştirilerin şimdi yapılmasına tepki göstererek, "Sonra da kalkıp bana 'liyakat' dedikleri zaman 'geçmiş dönem siz neredeydiniz de aklınız şimdi yerine geldi' diye sorasım geliyor. Ama sorunca cevap hakkı doğacağı için sormuyorum" ifadelerini kullandı.

Belediye Meclisi toplantısında Beşikçioğlu'nun bu açıklamaları, meclis üyeleri arasında geniş yankı uyandırdı. Beşikçioğlu, belediyede liyakat ilkesine bağlı kalınarak, hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ağustos Enflasyon Verileri: Asgari Ücret 5 Bin 430 TL Eridi

Ağustos Enflasyon Verileri: Asgari Ücret 5 Bin 430 TL Eridi