Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Erdoğan'dan Açıklama: Terörle Sivil Siyaset Yan Yana Durmaz

Erdoğan'dan Açıklama: Terörle Sivil Siyaset Yan Yana Durmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ve demokrasi arasındaki çelişkiyi vurgulayarak, "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi yan yana gelmez" dedi. Erdoğan, bu sözleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen "Anadolu Medya Ödülleri Töreni"nde dile getirdi.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Erdoğan'dan Açıklama: Terörle Sivil Siyaset Yan Yana Durmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörle Sivil Siyaset Bir Arada Olamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ve demokrasi arasındaki ilişkiyi vurgulayarak, "Terörle sivil siyaset yan yana durmaz, terörle demokrasi bir arada bulunmaz" açıklamasını yineledi.

Mahalli Medyanın Önemi

Erdoğan, mahalli medyanın halkla köprü kurarak talepleri ve eleştirileri aktarmadaki rolüne dikkat çekerek, yerel medyanın demokrasi kültürünü güçlendirmede önemli bir araç olduğunu belirtti.

Anadolu Medyasının Duruşu ve Rolü

Anadolu medyasının milli iradenin sesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar yaşanan olaylarda medyanın önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Ayrıca, medyanın basın özgürlüğü konusundaki tutumunu da eleştirdi.

Erdoğan'ın belirttiğine göre, basın özgürlüğü konusunda Türkiye'ye ders verenlerin, Filistin'deki katliamlar karşısında sessiz kaldığını söyledi. Ayrıca, medyanın zulme sessiz kalanlarla hakkı savunanları ayırt etmesi gerektiğini vurguladı.

Terörle sivil siyasetin bir arada olamayacağını belirten Erdoğan, meşru siyasetin terörle ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hukukun üstünlüğüne ve demokratik siyasetin güçlenmesi için atılan adımlara değindi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilan Polat'ın Cezaevinde Olmadığı İddiaları Soruşturuluyor

Dilan Polat'ın Cezaevinde Olmadığı İddiaları Soruşturuluyor