Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Diyarbakır'da Kaybolan Narin İçin Soruşturmada Yayın Yasağı Kararı

Diyarbakır'da Kaybolan Narin İçin Soruşturmada Yayın Yasağı Kararı

Diyarbakır'da 21 Ağustos'ta kaybolan çocuğun soruşturmasına ilişkin Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, çocuk haklarını koruma ve adli sürecin sağlıklı ilerlemesi amacıyla yayın yasağı kararı aldı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Diyarbakır'da Kaybolan Narin İçin Soruşturmada Yayın Yasağı Kararı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan çocuğa ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir adım attı. Başsavcılık, olaya ilişkin yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, başsavcılığın talebini değerlendirerek, çocuğun üstün yararının korunması, toplumsal baskı ve damgalanmanın önlenmesi amacıyla yayın yasağı kararı aldı. Kararda, soruşturmanın gizliliği esasının korunması, delillerin karartılmasının önlenmesi ve adli süreçlerin sağlıklı bir şekilde ilerleyebilmesi için bu kararın alındığı belirtildi.

Hakimlik, 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince, soruşturma tamamlanana kadar soruşturma dosyası kapsamındaki her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri içeriklerin yazılı, görsel ve sosyal medyada yayınlanmasını yasakladı. Bu karar, tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği ile kamu düzeninin korunması adına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MEB Okullarda Şiddetin Önlenmesi İçin Yeni Genelge Yayınladı

MEB Okullarda Şiddetin Önlenmesi İçin Yeni Genelge Yayınladı