Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi Yıkılıyor: Yerine Yeni Hastane İçin 2 Yıl Beklenecek

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi Yıkılıyor: Yerine Yeni Hastane İçin 2 Yıl Beklenecek

Ankara'da Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, "depreme dayanıksızlık" gerekçesiyle yıkılmaya hazırlanıyor. Hastanenin yerine yapılacak yeni binanın en az 2 yıl sonra tamamlanması bekleniyor.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Dışkapı Yıldırım Beyazıt Hastanesi Yıkılıyor: Yerine Yeni Hastane İçin 2 Yıl Beklenecek

Ankara'da Bilkent ve Etlik şehir hastanelerinin açılması sonrası, birçok köklü kamu hastanesi, sağlıkçıların ve yurttaşların tüm itirazlarına rağmen yenisinin yapılacağı gerekçesiyle yıkıldı. Yıkılmayan bazı hastaneler ise hizmette daralmaya gidilerek işlevsiz bırakıldı. Bu hastanelerden biri de Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi. 25 Haziran 1964 tarihinde dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit tarafından 300 yatak kapasitesiyle hizmete açılan hastane, hasta garantili Bilkent ve Etlik Şehir Hastaneleri’nin devreye girmesiyle kapanma sürecine girdi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Devlet Hastanesi, 1 Ekim 2023 tarihinde “depreme dayanıksızlık” gerekçesiyle yeniden yapılacağı belirtilerek boşaltılmaya başlandı.

Hastanenin ana binası yıkılmadan önce toplam tescilli yatak sayısı 760 olarak kaydedilmişti, ancak kaynaklara göre mevcut durumda fiili yatak sayısı 100 civarında bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’nın “yataklı sağlık tesisleri rollerin belirlenmesine ilişkin kriterler” yönetmeliğine göre, 400 yatak ve üzeri bulunan hastanelerde “destek ve kalite hizmetleri müdürü” atanabiliyor. Ancak, mevcut şartlar bu standarda uymadığı halde Mevki Ek Bina’ya veteriner teknisyeni Metin Kara, destek ve kalite hizmetleri müdürü olarak atandı. Hastane çalışanları, bu atamayı "kamu zararı" olarak değerlendiriyor. Yıkılan ana binanın yerine yapılması planlanan 600 yataklı hastanenin inşaatının ise en az 2 yıl sonra tamamlanması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Döneminde Gündemdeki Konular

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Döneminde Gündemdeki Konular