Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "Gelirde ve Vergide Adalet İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "Gelirde ve Vergide Adalet İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle İstanbul Şişli'de işçilerle bir araya geldi. Çerkezoğlu, "AKP'nin sınıfsal tercihleri yoksulluğu ve adaletsizliği artırıyor" dedi.
yazar
Edanur Köylü
Editör
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: "Gelirde ve Vergide Adalet İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "Gelirde adalet, vergide adalet" talebiyle İstanbul Şişli'de işçilerle birlikte bir açıklama yaptı. "Artık yeter! Geçinemiyoruz!" pankartlarının açıldığı eylemde, Çerkezoğlu, AKP hükümetinin 22 yıllık iktidarı boyunca uyguladığı politikaların yoksulluğu ve adaletsizliği artırdığını belirtti.

"AKP'nin Sınıfsal ve Siyasal Tercihleri Adaletsizliği Artırıyor"

DİSK'in başlattığı eylemlerle seslerini daha gür çıkaracaklarını vurgulayan Çerkezoğlu, “Yaşadığımız bu tablo, ülkeyi yöneten iktidarın sınıfsal ve siyasal tercihlerinin sonuçlarıdır. Türkiye'de öyle bir düzen kuruldu ki, bu düzenin çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak üzerine kurulu. Bu düzenin çarkları yoksuldan alıp zengine vermek için dönüyor” dedi.

Çerkezoğlu, Türkiye'de işsizliğin 12 milyona dayandığını, milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında bir gelire mahkûm edildiğini ifade ederek, "Asgari ücretin insanca yaşayacak bir düzeye yükseltilmesi mümkündür. Bu ülkeyi asgari ücret ülkesi olmaktan kurtarmak mümkündür" dedi.

"Çarklar, Zengini Daha Zengin Yapmak İçin Dönüyor"

DİSK İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu da konuşmasında, “Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz. TBMM'nin açılmasıyla beraber vergide adalet yasasının oy birliğiyle geçmesini istiyoruz. Ücretle ve tüketim üzerindeki vergi yükünün azaltıldığı, sermayenin ve zenginlerin vergisinin artırıldığı adaletli bir vergi sistemi istiyoruz” dedi.

Çerkezoğlu, "Türkiye’de öyle bir düzen kuruldu ki bu düzenin çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak üzerine kurulu. Bu düzenin çarkları yoksuldan alıp zengine vermek için dönüyor. Hepimiz çalışıyoruz, hepimiz üretiyoruz. Ürettiğimiz toplam değer bu ülkenin 85 milyon insanını insanca yaşatmaya yeter de artar bile" ifadelerini kullandı.

"Vergi Adaletsizliği ve Yoksullukla Mücadele Edeceğiz"

Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin yetersizliğine ve emekli aylıklarının düşüklüğüne de dikkat çekerek, "Mevcut siyasi iktidarın tercihleri sonucu yaşadığımız bu ağır tablo değişebilir. Asgari ücretin insanca yaşayacak düzeye yükseltilmesi ve işçilerin sendikal haklarını kullanabildiği bir çalışma hayatı mümkündür" dedi.

Çerkezoğlu, konuşmasında hükümetin politika belgelerine atıfta bulunarak, “Orta vadeli programlar, kalkınma planları hep zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan düzeni devam ettirmek için düzenlenmiş. Bizi açlığa ve yoksulluğa mahkûm eden bu politikalarda ısrar var. Asla teslim olmayacağız. Bu düzene teslim olmayacağız. Emeğimize, ekmeğimize ve memleketimize sahip çıkacağız” ifadelerine yer verdi.

Büyük Bölge Mitingleri Başlıyor

DİSK’in eylemlerinin devam edeceğini belirten Çerkezoğlu, "İlk bölge mitingimizi 13 Eylül'de Mersin'de yapacağız. Ardından 20 Eylül'de İzmir'de, 25 Eylül'de İstanbul'da büyük mitingler gerçekleştireceğiz. Bu süreçteki mücadele hedeflerimizi büyütmeye kararlıyız" diyerek, emeğin Türkiye'si için mücadele edeceklerini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜRK-İŞ Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Düzenledi

TÜRK-İŞ Zonguldak’ta “Zordayız, Geçinemiyoruz” Mitingi Düzenledi