Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Dışişleri Bakanlığı’ndan 'Lüks Araçlar İçin 4 Milyonluk Lastik Alımı' İddialarına Yanıt

Dışişleri Bakanlığı’ndan 'Lüks Araçlar İçin 4 Milyonluk Lastik Alımı' İddialarına Yanıt

Dışişleri Bakanlığı, altı lüks aracına 4 milyon TL'lik kışlık lastik alımıyla ilgili haberlerin 'eksik ve kasıtlı' olduğunu belirterek, güvenlik gerekçesiyle zırhlı araçların lastiklerinin belirli standartları karşılaması gerektiğini açıkladı. Alımların, açık ihale yoluyla ve güvenlik boyutu nedeniyle Tasarruf Genelgesi dışında gerçekleştirildiği vurgulandı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Dışişleri Bakanlığı’ndan 'Lüks Araçlar İçin 4 Milyonluk Lastik Alımı' İddialarına Yanıt

Dışişleri Bakanlığı, altı lüks aracına 4 milyon TL değerinde kışlık lastik alımı yapıldığına ilişkin haberlere yanıt verdi. Üst düzey bir Bakanlık yetkilisi, yapılan haberleri 'eksik ve kasıtlı' olarak nitelendirerek, alımın güvenlik gerekçeleriyle yapıldığını vurguladı. Yetkili, geçmişte diplomatların terör tehditlerine maruz kaldığını hatırlatarak, savaş bölgeleri ve çatışma alanlarında görev yapan personelin güvenliğini sağlamak amacıyla özel donanımlı, zırhlı araçların kullanıldığını ve bu araçların lastiklerinin belirli güvenlik standartlarını karşılaması gerektiğini belirtti.

Yetkili, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesi gereğince, "Bakanlığımız Hizmetlerinde Kullanılan Zırhlı ve Diğer Taşıtlar İçin Lastik Alımı İhalesi” başlığıyla, çoğunluğu zırhlı olan lastiklerin temini için açık ihale yapıldığını açıkladı. Ayrıca, bu alımların güvenlik boyutu nedeniyle Tasarruf Genelgesi'nin kapsamı dışında olduğunu ve açık ve şeffaf bir ihale süreci sonunda gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Can Ataklı'nın "Şehit Babası" İfadeleri Nedeniyle Yargılandığı Dava Ertelendi

Can Ataklı'nın "Şehit Babası" İfadeleri Nedeniyle Yargılandığı Dava Ertelendi