Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Cumhurbaşkanlığı Rektör Atamalarına Devam Ediyor: Akademisyen ve Öğrenciler Tepkili

Cumhurbaşkanlığı Rektör Atamalarına Devam Ediyor: Akademisyen ve Öğrenciler Tepkili

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan 13 rektör ataması, üniversitelerdeki demokratik seçim taleplerine rağmen devam ediyor. Atamalar arasında AKP'ye yakın isimlerin yer alması dikkat çekti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Cumhurbaşkanlığı Rektör Atamalarına Devam Ediyor: Akademisyen ve Öğrenciler Tepkili

Cumhurbaşkanlığı tarafından üniversitelere rektör atamaları, akademisyenler ve öğrencilerin demokratik seçim taleplerine rağmen devam ediyor. 13 üniversitede yapılan rektör atamalarıyla kayyım sistemi eleştirileri yeniden gündeme geldi. Atanan rektörler arasında AKP'ye yakın isimlerin yer alması ise dikkat çekti.

Erdoğan'a Teşekkür Mesajı

Ankara Üniversitesi'ne yeniden atanan mevcut rektör Necdet Ünüvar, dört dönem Adana AKP Milletvekilliği yapmış bir isim. Ünüvar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek, "Muhterem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şahsıma göstermiş olduğu güven dolayısıyla bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" dedi.

ODTÜ ve İTÜ'de Yeni Rektörler

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü'ne, Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök'ten boşalan koltuğa Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil atandı. Yozgatlıgil, üniversite yerleşkesinde KYK yurtları için yapılan kavak ağaçlarının kesilmesi projesinin mimarları arasında yer almasıyla biliniyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlüğü'ne ise TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal atandı. Mandal, İslamcı çizgideki Orta Doğu Teknik Üniversiteliler Derneği üyesi.

Atamalarda AKP Bağlantısı

Yeni atanan rektörler arasında AKP ile yakın bağları olan isimler de bulunuyor. Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Kamuran Eronat, iki dönem AKP Diyarbakır Milletvekilliği yapan Oya Eronat'ın kardeşi. Gazi Üniversitesi'ne ise Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal atandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep Üniversitesi'nde Liyakat Tartışması: TÜGVA Yöneticisi Fakülte Sekreterliğine Atandı

Gaziantep Üniversitesi'nde Liyakat Tartışması: TÜGVA Yöneticisi Fakülte Sekreterliğine Atandı