Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Cumhurbaşkanı Tokayev: "Kazakistan, Yapay Zeka ve Dijital Teknolojilerde Öncü Ülke Olmalı"

Cumhurbaşkanı Tokayev: "Kazakistan, Yapay Zeka ve Dijital Teknolojilerde Öncü Ülke Olmalı"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkenin dijital dönüşüm ve yapay zeka entegrasyonuyla gelişmiş bir teknoloji merkezi olmasını hedeflediklerini belirtti. Tokayev, Kazakistan'ın sürdürülebilir sosyo-ekonomik ilerlemeye odaklanarak, dijitalleşme ve altyapı yatırımlarıyla rekabet avantajını güçlendireceğini ifade etti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Cumhurbaşkanı Tokayev: "Kazakistan, Yapay Zeka ve Dijital Teknolojilerde Öncü Ülke Olmalı"

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, 2 Eylül'de yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşmada, Kazakistan'ın Avrasya'nın kalbindeki konumunun ülkenin rekabet avantajı olduğunu belirtti. Tokayev, Kazakistan'ın yapay zekanın yaygın olarak kullanıldığı ve dijital teknolojilerin geliştiği bir ülke haline gelmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, 6 Ekim'de yapılacak nükleer santral referandumunun geniş bir ulusal diyalog ve duyarlı devlet kavramının örneği olduğunu ifade etti.

Tokayev, sürdürülebilir sosyo-ekonomik ilerleme, hukuk ve düzenin korunması, vergi reformları, yatırım ortamının iyileştirilmesi ve enerji sektöründe altyapı gelişimi gibi konulara değinerek, ülkenin sanayi potansiyelinin artırılması gerektiğini belirtti. Kazakistan'ın sanayi potansiyelinin, petrokimya endüstrisi ve gaz işletmeciliğindeki büyük projelerle güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Tokayev, dijitalleşme ve yapay zekanın e-devlet platformuna entegrasyonunun önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı, Kazakistan'ın gelecekteki hedefleri arasında orta ölçekli işletmelerin ekonomideki payını artırmak, enerji ve ulaştırma altyapısını geliştirmek, insan haklarını korumak ve köy, ilçe ile yerel yönetim için doğrudan seçimlere geçiş gibi konular olduğunu vurguladı. Tokayev, Kazakistan'ın sürdürülebilir kalkınması için ormanların yenilenmesi, ekolojik dengenin korunması ve çevresel durumun iyileştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Yoğun Katılımla Kapılarını Açtı

8. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı Yoğun Katılımla Kapılarını Açtı