Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Cumhurbaşkanı Macron'un Başbakan Atama Süreci ve NFP'nin Talepleri

Cumhurbaşkanı Macron'un Başbakan Atama Süreci ve NFP'nin Talepleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başbakan atama süreci için 23 Ağustos'ta parlamento grup başkanları ve parti liderleriyle görüşecek. Solcu Yeni Halk Cephesi (NFP) ise Macron'a Lucie Castets'i başbakan olarak atama çağrısında bulundu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Cumhurbaşkanı Macron'un Başbakan Atama Süreci ve NFP'nin Talepleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamalara göre, 23 Ağustos'ta parlamento grup başkanları ve parti liderlerini görüşmeye çağırdı. Bu adım, Macron'un 30 Haziran ve 7 Temmuz'daki erken genel seçimlerin ardından askıya aldığı hükümet kurma sürecinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Macron'un, bu tarihte gerçekleştireceği bir dizi istişarenin ardından başbakan atayacağı belirtildi.

Haberlerde, Fransız halkının seçimlerde "değişim ve geniş tabanlı uzlaşı arzusunu" ortaya koyduğuna dikkat çekildi. Macron'un görüşmelerin "ülkeye hizmet etmek için mümkün olan en geniş ve en istikrarlı çoğunluğu oluşturmak" amacı taşıdığı kaydedildi.

Seçimlerde Ulusal Meclis'te en fazla sandalye sayısına sahip olan dört partiden oluşan solcu Yeni Halk Cephesi (NFP), Macron'a Lucie Castets'i başbakan olarak ataması çağrısını yineledi. NFP'nin en büyük partisi Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) koordinatörü Manuel Bompard, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "Macron, parlamento seçimlerindeki yenilgisinin ardından 23 Ağustos'ta ülkenin siyasi güçlerini kabul etmek istiyor. Yeni Halk Cephesi olarak hep birlikte oraya giderek Macron'dan sandık sonuçlarına saygı göstermesini ve Lucie Castets'i başbakan olarak atamasını talep edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Macron, 2024 Paris Olimpiyatları'nın ev sahipliğini üstlendiği 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde başbakan atamayacağını ve hükümet kurma süreci için ağustos ortasını işaret etmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum: Hasar Tespiti ve Müdahale Süreci

İzmir ve Çevresindeki Orman Yangınlarıyla İlgili Son Durum: Hasar Tespiti ve Müdahale Süreci