Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Yeni Anayasa ve 50+1 Sistemi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Yeni Anayasa ve 50+1 Sistemi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 'yeni anayasa' tartışmalarına değindi. Uçum, 50+1 sisteminin korunması gerektiğini vurgularken, yeni anayasanın Cumhuriyet'in ilkeleri üzerine inşa edilmesi gerektiğini belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'dan Yeni Anayasa ve 50+1 Sistemi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacını ve 50+1 sisteminin korunması gerektiğini dile getirdi. Uçum, Türkiye'nin yeni anayasaya kavuşana kadar bu tartışmanın devam edeceğini belirterek, yeni anayasanın halkın talep ve iradesine göre hazırlanmış, sivil bir anayasa olması gerektiğini ifade etti.

Uçum'un paylaşımında öne çıkan noktalar arasında, yeni anayasanın Cumhuriyet ve demokrasi temelleri üzerinde yükseleceği, hak ve özgürlüklerin esas, sınırlamaların ise istisna olacağı özgürlükçü bir anayasa hedeflendiği yer aldı. Ayrıca, sosyal adaletin sağlanması, doğanın korunması ve gelir dağılımındaki adaletin gözetilmesi gerektiğini belirtti.

Uçum, 50+1 kuralının korunmasının halkın demokrasi mücadelesindeki zaferlerinin bir gereği olduğunu vurguladı ve yeni anayasanın milli bir duruş sergilemesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li Belediyelerin Gündeminde SGK Borçları ve Ekonomik Zorluklar

CHP'li Belediyelerin Gündeminde SGK Borçları ve Ekonomik Zorluklar