Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Bursa'da İmam Hatip Okulu Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Bursa'da İmam Hatip Okulu Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

Bursa Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık hakkında, kız öğrencilerin ve kadın öğretmenlerin kıyafetlerine müdahalede bulunacağını ve şeriat kurallarını uygulayacağını belirttiği açıklamalar nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Bursa'da İmam Hatip Okulu Müdürü Hakkında Suç Duyurusu

 Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ergin Kaya Kırbıyık, 7 Ağustos'ta düzenlediği bilgilendirme toplantısında, kız öğrenciler ve kadın öğretmenlerin kıyafetleri hakkında tartışmalı açıklamalarda bulundu. Kırbıyık, okulda başörtüsü takmayan kız öğrencilerin eğitim alamayacağını ve kıyafetlerine müdahalede bulunacağını ifade etti. Ayrıca, “Şeriatı uygulayacağım. Kapatmak istemiyorsanız ben zorla kapatacağım” diyerek, okulda ve sokakta öğrencilerin kıyafetlerine karışacağını belirtti.

Kırbıyık’ın bu açıklamaları üzerine, Laiklik Meclisi tarafından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, Kırbıyık’ın ifadeleriyle ilgili olarak “soruşturma ve kovuşturma için ilgili makamdan izin alınmadan doğrudan kamu davası açılmak üzere iddianame düzenlenmesini” talep edildi.

Kırbıyık’ın Açıklamaları:

  • “Şort giyen öğrenciye de karışırız, başını örtmeyen öğrenciye de karışırız. Okulun bakış açısını bir daha ifade etmiş oldum. Sokakta da yapıyoruz bunu. Öğrencinin her haline karışıyoruz. Çocuğunun çabuk psikolojisi bozulan veliler de bu okula gelmemeli” şeklinde ifadeler kullanıldı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trakya Üniversitesi'nde Rektörlük Devir Teslim Töreni

Trakya Üniversitesi'nde Rektörlük Devir Teslim Töreni