Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Bayramın İlk İki Gününde Yaşanan Trajedi: 16 Kişi Hayatını Kaybetti, 2.716 Kişi Yaralandı

Bayramın İlk İki Gününde Yaşanan Trajedi: 16 Kişi Hayatını Kaybetti, 2.716 Kişi Yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin başında meydana gelen trafik kazalarının detaylı bilançosunu paylaştı. Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma'nın aldığı önlemlerle vatandaşların güvenliğini sağladıklarını vurguladı.
yazar
Haber Merkezi
Bayramın İlk İki Gününde Yaşanan Trajedi: 16 Kişi Hayatını Kaybetti, 2.716 Kişi Yaralandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Kurban Bayramı Tatili Trafik Kazalarını Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin ilk iki gününde yaşanan trafik kazalarının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Trafik Kazaları İle İlgili Açıklamalarda Bulundu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin alınan önlemler doğrultusunda vatandaşların güvenliği için titizlikle çalıştığını vurguladı.

Bayramın İkinci Gününde 726 Trafik Kazası Meydana Geldi

Bayram tatilinin ikinci günü olan 16 Haziran Pazar günü, Türkiye genelinde 24 saat içerisinde toplam 726 trafik kazasının meydana geldiği belirtildi.

Bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiği ve 1.295 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Yerlikaya, ekiplerin toplamda 289.700 aracı denetlediğini ve bu denetimler sırasında 18.889 araca hız ve radar işlemi uygulandığını, 17.227 araca da diğer işlemlerin yapıldığını aktardı.

Bakan Yerlikaya, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, "Bayram tatilinin ilk iki gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef 16 kişi hayatını kaybetti. 2.716 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

Yerlikaya, ayrıca aşırı hız yapmamaya, araçlarda ve otobüslerde emniyet kemerlerini kullanmaya özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sevdiklerimize kavuşmak içindir, ayırmak için değil. Yolun sonu bayram olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
50 Bin Emeklinin Maaşı Kesildi: Bayramdan Sonra Hangi Emeklilere Maaşları Ödenmeyecek?

50 Bin Emeklinin Maaşı Kesildi: Bayramdan Sonra Hangi Emeklilere Maaşları Ödenmeyecek?