Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Basın İlan Kurumu’ndan İnternet Sitelerine Uyarı: “Botlarla Tıklanma Sayılarını Şişirmeye Son Verelim”

Basın İlan Kurumu’ndan İnternet Sitelerine Uyarı: “Botlarla Tıklanma Sayılarını Şişirmeye Son Verelim”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, bazı internet sitelerinin botlar aracılığıyla tıklanma sayılarını şişirdiğini ve bu duruma karşı önlem olarak trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceklerini açıkladı. Erkılınç, bu girişimin basın sektöründe şeffaflığı artırmayı amaçladığını belirtti.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Basın İlan Kurumu’ndan İnternet Sitelerine Uyarı: “Botlarla Tıklanma Sayılarını Şişirmeye Son Verelim”

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, bazı internet sitelerinin ilan alabilmek için botlar kullanarak tıklanma sayılarını yüksek gösterdiğini belirtti. Erkılınç, bu duruma karşı mücadele etmek amacıyla, internet haber sitelerinin asgari trafik sayılarını yüzde 50 düşürmeyi teklif edeceklerini ve bu değişikliğin kabul edilmesi halinde ilan akışı durdurulan haber sitelerinin rakamlarının yarı yarıya düşeceğini öne sürdü. Basın İlan Kurumu'nun 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Erkılınç, kurumun çalışmalarını ve basın sektörüne dair güncel konuları ele aldı. Ayrıca, kurumun şube sayısının azaltılması ve bu süreçte işlerin aksama olmadan yürütüldüğünü ifade etti.

Erkılınç, kamu kurumlarının ihale ilanlarını Basın İlan Kurumu'ndan kaçırmaya çalıştıklarını ve ilan adetlerindeki düşüşün ilerleyen yıllarda ciddi maddi etkiler yaratabileceğini vurguladı. Ayrıca, 2025 yılının başında yapılacak olan Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri seçimlerine ilişkin görüşlerini paylaşarak, seçim vaatleriyle kurumun arkasına geçilmesinin ileride mahcubiyet doğurabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KÜAD’dan Tüketici Bilinçlendirme Hamlesi: “Tüketici El Kitabı” Yayınlandı

KÜAD’dan Tüketici Bilinçlendirme Hamlesi: “Tüketici El Kitabı” Yayınlandı