Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Bakan Özhaseki Çöken Binayla İlgili Konuştu: Yapımında Deniz Kumu Kullanılmış!

Bakan Özhaseki Çöken Binayla İlgili Konuştu: Yapımında Deniz Kumu Kullanılmış!

İstanbul'da çöken 3 katlı binada 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, binanın 36 yıl önce inşa edildiğini ve sonradan kaçak olarak 1,5 kat eklediğini belirtti. Binanın 1988'de deniz kumu kullanılarak yapıldığı ve standartlara uyulmadığı tespit edildi.
yazar
Rabia Berat
Editör
Bakan Özhaseki Çöken Binayla İlgili Konuştu: Yapımında Deniz Kumu Kullanılmış!

İstanbul Küçükçekmece'de Meydana Gelen Apartman Çökmesi Faciası

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde, Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasında bulunan 3 katlı bir apartman sabah saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Olay Yerine Hızla Müdahale Edildi

Olayın duyulmasının ardından, çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekibi hızla olay yerine sevk edildi.

1 Kişi Hayatını Kaybetti, 8 Kişi Yaralandı

Bina faciasında enkaz altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralı olarak enkazdan çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Özhaseki'den Açıklama Geldi

Bakan Özhaseki, "İstanbul'umuza, ülkemize geçmiş olsun. Kartaltepe Mahallesi'nde meydana gelen bu elim olayda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Bakan Özhaseki ayrıca, yapılan ilk incelemeler sonucunda binanın 36 yıl önce inşa edildiğini ve daha sonradan kaçak olarak 1,5 kat eklenmiş olduğunu belirtti.

Özhaseki, "Mimarlık ve mühendislik standartlarına uyum sağlanmadan inşa edilen binada, deniz kumu gibi uygun olmayan malzemelerin kullanıldığı ve yapısal müdahalelerin yapıldığı tespit edilmiştir. Ekiplerimiz olay yerindeki incelemelerine devam ediyor, gelişmeleri yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sınırdaki Operasyonda 16 PKK'lı Terörist Öldürüldü

Sınırdaki Operasyonda 16 PKK'lı Terörist Öldürüldü