Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Bakan Göktaş Mezuniyet Törenine Davet Edilmeyen Otizmli Çocuğa Sahip Çıktı

Bakan Göktaş Mezuniyet Törenine Davet Edilmeyen Otizmli Çocuğa Sahip Çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da otizmli bir çocuğun mezuniyet gösterisine alınmamasını kınayarak, "Ayrımcılığa karşı duruyor, evladımızın ve ailesinin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz" dedi.
yazar
Güven Kocaavcı
Güven Kocaavcı
Bakan Göktaş Mezuniyet Törenine Davet Edilmeyen Otizmli Çocuğa Sahip Çıktı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Otizmli Çocuğa Yönelik Ayrımcılığa Sert Tepki

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul'da bir anaokulundaki mezuniyet gösterisinde otizmli bir çocuğun alınmamasıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.

Bakan Göktaş'tan Açıklama: "Evladımızın ve Ailesinin Yanındayız"

Bakan Göktaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu çirkin ayrımcılığın güçlü bir şekilde karşısında, evladımızın ve ailesinin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Görüşme ve Destek Sözü

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Göktaş, olayın görüntülerini izledikten sonra çocuğun annesiyle telefonla görüştüğünü ve destek sözü verdiğini belirtti.

"Biz, çocuğun insanlığın ortak emaneti olduğuna inanan bir medeniyetin temsilcileriyiz. Çocuklar söz konusu olduğunda onlardan başka koruyacağımız hiçbir üstün yararın olmadığına inanırız. Bu çirkin ayrımcılığın güçlü bir şekilde karşısında, evladımızın ve ailesinin yanındayız. Her biri toplumumuzun ayrılmaz, vazgeçilmez parçaları olan engelli bireylere karşı sorumluluk bilincimizin samimiyet ve toplumsal duyarlılık temelinde gelişmesini temenni ediyorum." şeklinde konuşan Bakan Göktaş, herkesi duyarlı olmaya davet etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Okul Turnuvasında Skandal: Madalya Takılmayan Öğrenci Olayı!

Okul Turnuvasında Skandal: Madalya Takılmayan Öğrenci Olayı!