Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber ATO Başkanı Gürsel Baran: "Enflasyon ve Tedbirler İşletmeleri Zorluyor, Somut Adımlar Bekliyoruz"

ATO Başkanı Gürsel Baran: "Enflasyon ve Tedbirler İşletmeleri Zorluyor, Somut Adımlar Bekliyoruz"

ATO Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile gerçekleştirilen toplantıda enflasyonun işletmeler üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, bankaların reel sektöre destek vermesi gerektiğini vurguladı.
yazar
Edanur Köylü
Editör
ATO Başkanı Gürsel Baran: "Enflasyon ve Tedbirler İşletmeleri Zorluyor, Somut Adımlar Bekliyoruz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ağırlayarak, üyelerinin talep ve sorunlarını paylaştı. Toplantıda enflasyonun işletmeler üzerindeki etkileri, ticari kredi kartları taksit sayılarının artırılması ve enflasyon muhasebesi gibi kritik konular ele alındı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, toplantının açılış konuşmasında, işletmelerin artan maliyetler ve finansmana erişim zorlukları nedeniyle büyük bir baskı altında olduğunu belirterek, "Ülkemizin enflasyonla mücadele sürecinde bankaların reel sektöre destek vermesi gerektiğini ve bu bütünlüğün dikkate alınarak somut adımlar atılmasını bekliyoruz" dedi.

Baran, enflasyon muhasebesi konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını vurgulayarak, "İşletmeler, kazanmadıkları paranın vergisini ödemek zorunda kalacak. Bu durum, vergi adaletini zedeler nitelikte" ifadelerini kullandı. Ayrıca, kamuda tasarruf paketi ile iptal edilen servis araçları nedeniyle yaşanacak mağduriyetlerin gözden geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Toplantıda ATO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri de söz alarak kendi sektörlerindeki sorunları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'a ilettiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Barosu Avukatlarından 17 Ağustos Depremi Anısına Anlamlı Etkinlik

İstanbul Barosu Avukatlarından 17 Ağustos Depremi Anısına Anlamlı Etkinlik