Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Adalet Bakanı: Yer6 Hesabı Üzerinden Diamond Tema İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı

Adalet Bakanı: Yer6 Hesabı Üzerinden Diamond Tema İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" hesabında hakaret içerikli paylaşım yapan Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.
yazar
Haber Merkezi
Adalet Bakanı: Yer6 Hesabı Üzerinden Diamond Tema İçin Yakalama Kararı Çıkarıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" Adlı Sosyal Medya Hesabı Üzerinden Diamond Tema Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldığını Duyurdu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yer6" adlı sosyal medya hesabında hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıkladı.

Yurtdışında Olan Sosyal Medya Kullanıcısı Diamond Tema Hakkında Yakalama Kararı Çıkarıldı

"Yer6" sosyal medya hesabında provokatif ifadeler nedeniyle yurtdışında olan sosyal medya kullanıcısı Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Diamond Tema Hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Açıklamaları

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diamond Tema hakkındaki yakalama kararını, "Yer6 adlı sosyal medya hesabında paylaşılan video içeriğinde Peygamberimizle ilgili kullanılan hakaret içerikli, çirkin ve provokatif ifadeler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan, paylaşımın yapılmasının ardından derhal 16.06.2024 tarihinde resen soruşturma başlatılmış olup, şüpheli Diamond Tema'nın yurtdışında olması nedeniyle hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır." şeklinde duyurdu.

DIAMOND TEMA KİMDİR?

1994 yılında Arnavutluk'ta doğan ve Agnostik yazar ve YouTuber olan Diamond Tema, Türkiye'ye taşındıktan sonra eğitimini burada tamamlamış ve askerliğini de ülkemizde yapmıştır. Yunanistan ve İtalya'da bir süre yaşayan Tema, kendisini Türk olarak tanıtmaktadır. Yerel televizyon kanallarında yayın yönetmenliği yapmış ve Osmanlı Tarihi ile ilgili belgeseller çekmiştir. YouTube platformunda tarih, felsefe ve bilim konularında içerikler üreten Diamond Tema, aynı zamanda "Agnostisizm ve İlahi Tragedya" adlı kitabıyla da tanınmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Liseli Genç, Hediye Motorunun Verdiği Sonu Acı Bir Ders Olarak Yaşadı

Liseli Genç, Hediye Motorunun Verdiği Sonu Acı Bir Ders Olarak Yaşadı