Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber Adalet Bakanı Tunç'tan Yemin Tartışmaları ve Saldırılara Sert Tepki

Adalet Bakanı Tunç'tan Yemin Tartışmaları ve Saldırılara Sert Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adli yıl açılışında Kara Harp Okulu'ndaki yemin görüntüleri ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı'na yönelik saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu.
yazar
Edanur Köylü
Editör
Adalet Bakanı Tunç'tan Yemin Tartışmaları ve Saldırılara Sert Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay'da düzenlenen yeni adli yıl açılışı resepsiyonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kara Harp Okulu'ndaki teğmenlerin ant içme görüntüleriyle ilgili olarak Tunç, yemin prosedürlerinin kanunda açıkça belirtildiğini ve toplumda rahatsızlık yaratan eylemlerden kaçınılması gerektiğini vurguladı. Tunç, "Milletimizi rahatsız edecek eylem ve söylemlerden kaçınmak lazım" dedi.

Bakan Tunç, İstanbul'da Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Necip Cem İşçimen'e yönelik saldırıya da değinerek, "Yargıtay Cumhuriyet Savcımıza yapılan hareket kabul edilemez" ifadelerini kullandı ve bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtti. Açılan soruşturma kapsamında 2 kişinin tutuklandığını açıklayan Tunç, yargı mensuplarına yönelik saldırıların toplumda üzüntü yarattığını söyledi.

Dilruba Kayserilioğlu'nun İzmir'de CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanında protokolde yer almasına ilişkin soruya da yanıt veren Tunç, Kayserilioğlu'nun yargı sürecinin devam ettiğini ve toplumda rahatsızlık yaratan ifadelerin kabul edilemeyeceğini belirtti. Tunç, "Millete hakaret eden bir kişiyi baş tacı etmesi milletimizi rahatsız eder" diyerek, siyasilerin bu tür konularda daha dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Tunç, infazla ilgili düzenlemeler hakkında da açıklamalarda bulunarak, ceza adalet sistemine iki yönlü bakılması gerektiğini belirtti. Cezaevlerindeki suçluların ıslahı ve topluma kazandırılmasının yanı sıra suçla mücadelenin de önemli olduğunu ifade eden Tunç, yargı reformu strateji belgelerindeki hedefler doğrultusunda değerlendirmeler yapılabileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Temmuz Ayında Yeşil Pasaport Üretimi Rekor Kırdı: Bordo Pasaportu Üç Katladı

Temmuz Ayında Yeşil Pasaport Üretimi Rekor Kırdı: Bordo Pasaportu Üç Katladı