Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Haber 3 Günde İki Başkan Adayı Birden Öldürüldü

3 Günde İki Başkan Adayı Birden Öldürüldü

Meksika'da seçim sürecinde yaşanan şiddet olayları devam ediyor. 30 Mayıs'ta bir belediye başkan adayı öldürüldüğünden sonra, şimdi de Jorge Huerta Cabrera seçim kampanyası sırasında silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
yazar
Rabia Berat
Editör
3 Günde İki Başkan Adayı Birden Öldürüldü

Meksika'da Bir Belediye Başkanı Adayı Daha Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Meksika'nın Puebla eyaletinde, seçim kampanyası sırasında uğradığı silahlı saldırı sonucu bir belediye başkan adayı hayatını kaybetti, ülkede son bir hafta içinde yaşanan ikinci benzer olay.

Sokak Ortasında Silahlı Saldırıya Uğrayan Aday Hayatını Kaybetti

Puebla eyaletine bağlı Izucar de Matamoros kentinde seçim çalışmalarını sürdüren belediye başkan adayı Jorge Huerta Cabrera, kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırısına maruz kaldı ve sokak ortasında hayatını kaybetti. Saldırı sırasında Cabrera'nın eşi ve bir yardımcısı da yaralandı. Eyalet savcılığı, saldırganların yakalanması için geniş çapta bir soruşturma başlattı.

Seçime Öldürülen Adaylar Gölge Düşürdü

Meksika'da bugün yapılacak devlet başkanlığı seçimleri ve federal ile yerel düzeydeki seçimler, öldürülen belediye başkan adaylarının gölgesinde yapılacak. Son bir hafta içinde Guerrero eyaletinde bir adayın saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, Puebla eyaletinde yaşanan bu olay seçimlerin sağlıklı bir ortamda gerçekleşip gerçekleşemeyeceği konusunda endişeleri arttırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beypiliç Fabrikasında Zehirlenen İşçiler Hastaneye Sevk Edildi

Beypiliç Fabrikasında Zehirlenen İşçiler Hastaneye Sevk Edildi