Kamu'dan Haberler
ANASAYFA Ekonomi Yola çıkacak sürücüler dikkat! Akaryakıtta rekor seviyede vergi zammı yolda

Yola çıkacak sürücüler dikkat! Akaryakıtta rekor seviyede vergi zammı yolda

Gece yarısından itibaren akaryakıta ciddi zam bekleniyor. Benzine 1.64 TL, motorine 1.63 TL zam yapılacak ve yüzde 17.87 oranında vergi artışı bekleniyor. Son 13 günde akaryakıt fiyatları toplamda 4 TL'yi aşmış olacak.
yazar
Haber Merkezi
Yola çıkacak sürücüler dikkat! Akaryakıtta rekor seviyede vergi zammı yolda

Akaryakıt Fiyatları Gece Yarısından İtibaren Yeniden Zam Bekliyor

Gece yarısından itibaren akaryakıta ciddi bir zam gelmesi bekleniyor ve sektör kaynaklarına göre benzine 1 lira 64 kuruş, motorine ise 1 lira 63 kuruş zam yapılacak.

Vergi Oranları da Artacak

Akaryakıta yapılacak zamın yanı sıra en az yüzde 17.87 oranında bir vergi zammı daha geleceği açıklandı, bu da akaryakıt fiyatlarındaki artışın son 13 gün içinde toplamda 4 lirayı aşmasına neden olacak.

Uzmanlar Uyarıyor: Fiyatlar Yükselmeye Devam Edecek

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, 13 Temmuz’da akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine en az yüzde 17.87 oranında zam yapılacağını belirtirken, Bingöl'ün hesaplamalarına göre bu geceki zamlarla birlikte, 13 Temmuz'da akaryakıt fiyatlarına toplamda 4 lirayı aşan bir artış yansıyacak.

Güncel Akaryakıt Fiyatları 20 Haziran 2024 tarihi itibariyle şu şekilde: İstanbul'da benzin 40.3 TL, motorin 40.67 TL; Ankara'da benzin 41.28 TL, motorin 41.68 TL; İzmir'de benzin 41.54 TL, motorin 42.07 TL olarak belirlendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine Verilerine Göre Mayıs Ayında Bütçe Beklenmedik Şekilde Artıda Kaldı

Hazine Verilerine Göre Mayıs Ayında Bütçe Beklenmedik Şekilde Artıda Kaldı